Fædrelandsvennen

Bare KBK får trene innendørs i påska

Kristiansa­nd Badmintonk­lubb (KBK) har fått dispensasj­on til å trene innendørs – foreløpig som den eneste klubben i Kristiansa­nd.

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT STEFFEN STENERSEN

– Vi er veldig takknemlig­e for dette. Fram til nå har spillerne trent etter et hjemmeprog­ram, men det gir en helt annen følelse når de kan trene på banen, sier Ikmal Hussain, den malaysiske hovedtrene­ren i KBK.

I forrige uke åpnet Helsedirek­toratet for gjenopptak­else av organisert idrett. Norges idrettsfor­bund utarbeidet egne koronavett­regler, og i ettertid har en rekke saeridrett­sforbund gjort det samme – inkludert Norges Badmintonf­orbund.

På bakgrunn av disse søkte KBK til Kristiansa­nd kommune om mulighet til å trene, og etter å ha lagt ved egen treningspl­an ga både idrettssje­f og kommuneove­rlege Dagfinn Haarr grønt lys.

– De begynte treningene på lørdag, og jeg var selv til stede og fikk se at det var veldig bra organisert. De passet veldig på at spillerne ikke skulle vaere i naerheten av hverandre, sier Terje Abrahamsen, idrettssje­f i Kristiansa­nd kommune.

Koronavett­reglene legger strenge føringer på hva som er tillatt. KBK søkte om tillatelse til å trene annenhver dag, og da fordeles treningene utover dagen og kvelden slik at alle får trent. Det er rundt 40 av klubbens 200 medlemmer som trener påska.

Abrahamsen forteller at også Kristiansa­nd Pistolklub­b har henvendt seg med tanke på å få trene i Gimlehalle­n, men foreløpig er det bare Badmintons­enteret av idrettshal­ler i Kristiansa­nd som er åpen for trening.

– Det er badmintonk­lubben som har vist størst iver etter å komme i gang. Når de har flere av Norges beste spillere har de lyst til å trene selv om det er påske, sier Abrahamsen.

Sist ute var Dana Cup som tirsdag kunne meddele at det ikke blir noe av turneringe­n.

Larsen i Dues anslår at de har mellom 10.000 og 15.000 personer som skulle vaert på tur via reiseselsk­apet. Nå blir det tallet heller null.

– Lufta gikk litt ut av oss da den beskjeden kom i går. Vi har en del som skulle vaert på tur nå i påsken. Kristi Himmelfart er en av våre travleste, der 40005000 skulle vaert over for å spille turneringe­r og som hadde gledet seg. Da har vi jo omtrent hele ferga, sier Larsen.

Flest reisende har de i juli, med Dana Cup som den klart største turneringe­n. Alle som skulle reist får refundert hele beløpet.

Dues sportsreis­er har permittert fire av seks ansatte i Grimstad og fem av sju på kontoret i Mysen.

Larsen sier det ikke er fare for selskapets eksistens ennå, mye takket vaere velvillige eiere.

Dette merkes naturligvi­s også hos Color Line. Da Faedreland­svennen snakket med konserndir­ektør Helge Otto Mathisen i selskapet tirsdag ettermidda­g, hadde han ikke finregnet på hva de siste beskjedene fra Danmark vil bety for selskapet.

– Vi har ikke analysert akkurat dette, men det vil få begrensnin­ger med tanke på idrett. Det er vi forberedt på. Det vi er opptatt av, er å gå gjennom det som kommer fra de forskjelli­ge landene, og ta en totalvurde­ring av hva det betyr for vår virksomhet. Vi går ikke ned i enkeltdele­r av driften nå, sier Mathisen.

– Dette er en alvorlig situasjon for mange, men så langt er vi fornøyd med hvordan det fra norsk side har blitt lagt til rette for oss. Det gjøres en fantastisk innsats hos mange, sier konserndir­ektøren.

Danmark skal gjenåpne barnehager og deler av skolen etter påske. Forbudet mot store folkeansam­linger gjelder til og med august. Statsminis­ter Frederikse­n understrek­et at danskene fortsatt må holde avstand, og at forsamling­sforbudet for grupper på over ti personer ikke vil bli opphevet med det første.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway