Fædrelandsvennen

Reagerer på skuterkjør­ing

Fire vannskuter­e kjørte i bølgene bak Superspeed onsdag. Det får Color Line til å reagere.

- TEKST: PETTER KLUND petter.klund@fvn.no

Fire vannskuter­e kjørte i bølgene bak Superspeed. – Med livet som innsats, sier Nina Moland Andersen i Color Line.

– Jeg er vant til litt av hvert, men akkurat dette var første gang jeg har opplevd. Vannskuter­ne hang på nesten hele veien til Hirtshals, så det var jo svaert vågalt, hevder en av passasjere­ne på ferja.

Han fotografer­te selv de fire vannskuten­e da de var et godt stykke ute i sjøen utenfor Kristiansa­nd onsdag ettermidda­g, og forteller at det var mange passasjere­r om bord som reagerte.

Selv tror han skuter-førerne hadde kontroll, men mener at det fort kunne gått galt.

– Det skulle nok ikke så mye til før de hadde vippet over ende, forteller mannen.

– ET ØKENDE PROBLEM

Salgs- og markedssje­f i Color Line, Nina Moland Andersen, sier at selskapet kjenner godt til denne problemsti­llingen.

– Denne type kjøring tar vi sterk avstand fra. I verste fall kan det gå fryktelig galt. Jeg synes de bør tenke seg godt om før de gjør det igjen. Dette gjør de med livet som innsats, formaner Andersen.

Hun legger til at kjøring med vannskuter­e tett inntil ferja er et stadig økende problem. Ifølge kapteinene på ferja skjer det nå med jevne mellomrom.

– Dessverre kan vi ikke gjøre noen ting dersom skuterne kommer for naer, så det er positivt at denne problemsti­llingen blir belyst nå, sier hun, samtidig som hun ber myndighete­ne om å slå ned på denne type kjøring.

– Uansett avstand er dette noe vi fraråder på det sterkeste. Nå håper jeg myndighete­ne og politiet kan slå ned på denne type atferd på sjøen. Man bør ikke kjøre så tett inntil store båter.

KJENT MED PROBLEMET

Magnus Fiane, koordinato­ren for sjøtjenest­en i Agder politidist­rikt, forteller at politiet er kjent med problemet.

– Det er dessverre kjent for politiet at det tidvis forekommer hopping på hekkbølgen­e og kjøring omkring Superspeed. Kjøring naer skip som Superspeed frarådes. Store skip skal man holde seg unna. De trenger plass rundt seg for å manøvrere trygt og trenger lang tid på stanse, sier Magnus Fiane, koordinato­ren for sjøtjenest­en i Agder politidist­rikt.

Fiane kan ikke uttale seg om hvorvidt noen har blitt tatt for å ha kjørt for naer Superspeed.

– Dersom vi oppdager dette vil det slås ned på, enten i form av et gebyr eller en anmeldelse. Hva selve reaksjonen ender på, kommer an på flere faktorer, sier han.

– MANGEL PÅ FORSTÅELSE

Moland Andersen får støtte fra havnekapte­in Karl Danielsen ved Kristiansa­nd havn.

– Det viser litt mangel på forståelse og hensyn til mannskapet om bord. Mannskapet prøver å unngå farlige situasjone­r, men de kommer ikke til å klare å stoppe fort nok hvis skuterne kommer for naer, sier han.

– Hvordan kan man unngå slike situasjone­r framover?

– Dersom dette blir et vedvarende problem, må vi nok henvende oss til politiet, og patruljere i dette området.

 ??  ??
 ?? FOTO: TIPSER ?? Her er fire vannskuter­e fotografer­t i kjølvannet av Superspeed onsdag ettermidda­g. I horisonten skimtes norskekyst­en.
FOTO: TIPSER Her er fire vannskuter­e fotografer­t i kjølvannet av Superspeed onsdag ettermidda­g. I horisonten skimtes norskekyst­en.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway