Fædrelandsvennen

Planlegger for 14.000 på festival

Festivalsj­ef Heine Strømme i Sommerbris har startet bookingen for neste års festival.

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

– Vi kan ikke slutte å jobbe. Budsjettet er på at vi lager festival for 14.000 mennesker om dagen på Odderøya i sommer, sier Heine Strømme.

Han er leder for Sommerbris, festivalen som skulle vaert arrangert første gang på Odderøya Amfi sist sommer.

Denne planen gikk i likhet med alle andres festivalpl­aner grundig i toalettet med koronapand­emien. Fremdeles venter Strømme og mange andre festivalei­ere på svar på søknad om korona-kompensasj­on. 5,3 millioner kroner er beløpet Sommerbris har søkt fra kulturråde­t for festivalen som aldri ble noe av.

Men før de har svar, og mens det er nokså stille fra resten av festivalbr­ansjen, slipper altså Sommerbris Dagny til neste års festival.

ÅRETS LÅT

– Hadde det vaert lurere å vente på svar fra kulturråde­t?

– Nei, vi må basere oss på at det blir festival. Og det står og faller heller ikke på denne søknaden, sier Strømme.

Fra før er det klart at Di Derre, Gabrielle, Ina Wroldsen, Stavangerk­ameratene og Blow opptrer på Sommerbris 2021. Med Dagny mener Strømme å ha gjort en ganske grei booking.

– Dagny har for mange bokstaveli­g talt blitt lyden av 2020. Når vi får ønsker fra folk om hva vi bør booke, er det Dagny de ber om. Sist helg vant hun P3 Gulls pris for «Årets låt» med «Somebody», så dermed passer det fint å slippe dette navnet nå. Hun avslutter kvelden fredag 18. juni, sier Strømme.

JIMI HENDRIX

– Hun er headliner den dagen, da?

– Du kan vel på et vis si det. Men på den annen side: Jimi Hendrix var headliner på Woodstock, og han spilte klokka ni om morgenen, sier Strømme.

Dagny Norvoll Sandvik (30) fra

Tromsø gjorde seg i 2017 bemerket med debutsinge­len «Backbeat», og hun har fått internasjo­nal oppmerksom­het blant annet fordi denne ble spilt i tv-serien «Grey’s Anatomy». Årets låt «Somebody» kommer fra debutalbum­et «Strangers/lovers», og den har blitt strømmet 19 millioner ganger.

PETRA MARKLUND

I tillegg skal Sommerbris etter det

Faedreland­svennen kjenner til ha booket svenske Petra Marklund. Hun slo i 2012 gjennom med låta «Händerna mot himlen», en sang som er skrevet av Kents Joakim Berg.

Denne bookinga vil Heine Strømme ikke bekrefte.

– Så hvordan går det med billettsal­get?

– Det ville vaere å overdrive å si at vi selger hundrevis om dagen, men nå selger vi i alle fall billetter igjen.

– Men 14.000 om dagen? Det er å gape ganske høyt?

– Jeg er helt sikker på at når dette er over kommer folk til å vaere kjempegira på festival. Og vi merker også i markedet at det ikke er så mange andre festivaler som prøver å booke artister, sier Heine Strømme.

 ??  ??
 ?? PRESSEFOTO ?? Dagny kommer til Odderøya 18. juni. Også Petra Marklund skal vaere klar.
PRESSEFOTO Dagny kommer til Odderøya 18. juni. Også Petra Marklund skal vaere klar.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway