Fædrelandsvennen

– Kan ikke utelukke at noen andre forårsaket ulykka

Forsvarer Berit Knudsen mener det ikke er bevist at det var 22-åringen som kjørte på og drepte Daisy Mai Tran på Snartemo i fjor sommer.

- ERLEND OLSBU

– Det er ingen fellende hovedbevis. Det er kun lagt fram indisiebev­is. Jeg mener påtalemynd­igheten ikke har klart å bevise at det var tiltalte som kjørte på de to kvinnene, sa Knudsen i sin prosedyre i Lister tingrett mandag.

Hun la ned påstand om frifinnels­e og mener tiltalte heller ikke skal dømmes til å betale erstatning.

22-åringen er tiltalt for å ha kjørt på Daisy Mai Tran (28) og hennes 31 år gamle venninne i Urestadvei­en på Snartemo natt til 2. juni i fjor. Tran døde på stedet, mens 31-åringen ble hardt skadet.

Mannen er også tiltalt for å ha kjørt i beruset tilstand og for å ha stukket fra stedet uten å hjelpe kvinnene.

Påtalemynd­igheten mener 22-åringen er skyldig i samtlige forhold og bør dømmes til fengsel i tre år og tre måneder.

INGEN VITNER

Det er ingen vitner eller tekniske bevis som knytter 22-åringen direkte til påkjørsele­n, men påtalemynd­igheten mener mobilaktiv­iteten i området, passeringe­r ved to trafikktel­lepunkter, samt funn av understell­smasse på de to kvinnene beviser at det var 22-åringen som kjørte på dem.

Forsvarer Berit Knudsen mener det ikke er bevist utover enhver rimelig tvil at det var 22-åringen som kjørte på kvinnene.

– Man kan ikke utelukke at noen andre har forårsaket denne ulykka, sa Knudsen i retten.

Den tiltalte 22-åringen har forklart at han ikke husker noe annet enn at han var på fest lørdag kveld og våknet opp hjemme søndag morgen. Tiltaltes bolig ligger over 20 kilometer fra ulykkesste­det.

FLERE MULIGHETER

Knudsen mener 22-åringens mobilaktiv­itet viser at han trolig var på Snartemo ulykkesnat­ten, men avviser at den knytter ham til påkjørsele­n.

– Han kan ha hentet denne bilen og møtt noen som han har brukt som sjåfør, sa Knudsen.

Hun viste også til at 22-åringen har en kamerat som bor på Snartemo, ikke så langt unna ulykkesste­det.

Knudsen pekte på at det ikke finnes vitneutsag­n eller annen informasjo­n som bekrefter at 22-åringen var på vei til en hyttefest på Snartemo, slik påtalemynd­igheten mener han var.

Forsvarere­n mener også at det er mulig at tiltalte kom til stedet etter at noen andre hadde kjørt på Daisy Mai Tran og venninnen.

– Han vet han kjører med promille, får panikk og kjører hjem. Det kan man ikke utelukke. Det er så mye usikkerhet i denne saken, sa Knudsen.

KRITISK TIL MOBILSPOR

Politiet har rekonstrue­rt 22-åringens bevegelser på grunnlag av aktivitete­n som er registrert på mobiltelef­onen hans. Påtalemynd­igheten mener det kan legges til grunn at han registrert­e at han kjørte på de to kvinnene, fikk panikk og kjørte hjem igjen.

Knudsen mener det er stor usikkerhet knyttet til disse registreri­ngene og at de ikke gir grunnlag for sikre konklusjon­er om tiltaltes adferd og bevegelser.

– De grove trekkene kan legges til grunn, men du kan ikke slå fast at han var i Urestadvei­en. Du kan heller ikke trekke ut av dette materialet at han har stoppet og vaert ute av bilen en periode, sa Knudsen.

Rettssaken ble avsluttet mandag. Det blir nå opp til Lister tingrett å vurdere om 22-åringen er skyldig og hvilken straff han i så fall skal idømmes.

Dom vil foreligge om cirka tre uker.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Advokat Berit Therese Knudsen forsvarer 22-åringen som er tiltalt for påkjørsele­n på Snartemo 2. juni 2019.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Advokat Berit Therese Knudsen forsvarer 22-åringen som er tiltalt for påkjørsele­n på Snartemo 2. juni 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway