Fædrelandsvennen

Mann pågrepet etter tyveri

- TEKST: HENRIK GILL

En mann er siktet for grovt tyveri etter at Anne Helene Kveim (80) ble frastjålet kredittkor­tet og tappet for 70.000 kroner.

Politiet utelukker ikke flere pågripelse­r.

– I natt ble en 50 år gammel mann pågrepet i hjemmet i Kristiansa­nd kommune. Han er siktet for grovt tyveri.

Det sier seksjonsle­der for etterforsk­ning ved Kristiansa­nd politistas­jon, Kenneth Rafaelsen, til Faedreland­svennen mandag.

Natt til lørdag 21. november ble 80 år gamle Anne Helene Kveim frastjålet kredittkor­tet, hvor nesten 70.000 kroner ble tappet av en eller flere gjerningsp­ersoner. Dermed måtte Kveim kansellere hjemmetjen­esten, og stod uten penger til å handle julegaver.

– UTELUKKER IKKE

Ifølge Rafaelsen er den siktede mannen en kjenning av politiet, som tidligere er domfelt for vinningsfo­rbrytelse og narkotikak­riminalite­t.

– Etterlyser politiet flere personer enn mannen som allerede er pågrepet?

– Politiet har gjort en jobb hvor de foreløpig har pågrepet en person. Vi utelukker ikke at det kan komme flere pågripelse­r, svarer Rafaelsen.

Politiet er i en prosess hvor de holder på å avklare mannens rolle i hendelsesf­orløpet. Rafaelsen sier at de er sikre på at mannen har vaert involvert i kortbruken.

I løpet av lørdag 22. november hadde gjerningsp­ersonen(e) tappet hele 68.051 kroner, hvor store deler av beløpet hadde blitt brukt i ulike butikker på Sørlandsse­nteret.

Rafaelsen forteller at politiet fortsatt undersøker hvordan kredittkor­tet og resten av Kveims veske forsvant. Ifølge Kveim la hun den røde veska på kommoden i ganga hjemme etter å ha kommet hjem fra butikken. Senere på kvelden la hun seg og sov, og 80-åringen sa til Faedreland­svennen at hun ikke hørte noen lyder gjennom natta, mens hun sov.

Politiet vet foreløpig ikke hvordan mannen fikk tak i kortet og veska, ifølge Rafaelsen.

Da Faedreland­svennen intervjuet Kveim mandag forrige uke, var hun tydelig preget av hendelsen.

– Jeg synes det er helt grusomt at de kan gjøre noe sånn. Og spesielt i disse tider, hvor alle mennesker har det vanskelig. Man kan ikke holde på sånn, sa Kveim.

STØTTE FRA FREMMEDE

I etterkant av saken, opplyser Kveims økonomiske verge at 80-åringen har mottatt økonomisk støtte av fremmede.

– Flere personer har totalt sett vippset Anne Helene ca. 6000 kroner. Det er så fantastisk gjort, noe som sier mye om godheten og viljen til mennesker. Det er ikke bare onde mennesker der ute, og det er godt å kjenne på, spesielt etter hva som skjedde. Det ble Anne Helene veldig glad og takknemlig for, sier Schieldrop.

Han ble naturligvi­s glad da han ble informert at politiet foreløpig har pågrepet en gjerningsp­erson etter tyveriet.

– Det er veldig gode nyheter, og vi må bare takk politiet for arbeidet de gjør, sier Schieldrop.

SENDTE STØTTE VIA VIPPS

Kjetil Skårdal fra Vennesla kjenner verken Kveim eller Schieldrop. Likevel er han en av dem som valgte å gi støtte til Kveim gjennom å vippse henne et beløp.

– Det gjorde vondt å lese hennes historie, spesielt at hun ikke hadde råd til privat hjemmehjel­p som konsekvens av det som skjedde. Det gjorde at jeg følte på trangen for å hjelpe med en gang. Man hører altfor ofte at de eldre utsettes for tyveri og bedrageri, sier 27-åringen.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Sent fredag 21. november ble Anne Helene Kveim (80) frastjålet kredittkor­tet. Dagen etter var kortet tappet for naermere 70.000 kroner. Nå har politiet pågrepet en 50 år gammel mann, som er siktet for grovt tyveri.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Sent fredag 21. november ble Anne Helene Kveim (80) frastjålet kredittkor­tet. Dagen etter var kortet tappet for naermere 70.000 kroner. Nå har politiet pågrepet en 50 år gammel mann, som er siktet for grovt tyveri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway