Fædrelandsvennen

Vil se på mulige sanksjoner etter Hovden-fest

I helga skal rundt 50 personer ha vaert samlet på en fest på Hovden. Ordføreren vil se på muligheten­e for å innføre framtidige sanksjoner i lignende tilfeller.

- TORMOD FLEM VEGGE

– Etter en slik hendelse må vi ta en runde i kriseledel­sen, hvor vi drøfter muligheten­e for å sanksjoner­e. Smittesitu­asjonen varierer fra dag til dag og fra uke til uke. Vi kommer til å følge med på hva som skjer regionalt og nasjonalt. Det vil få betydning for oss hvis det eksempelvi­s vil bli stort smittetryk­k i Kristiansa­nd i desember og januar. Da må vi drøfte hvordan vi skal rigge oss, sier Jon Rolf Naess (Ap), ordfører i Bykle kommune.

– Vi kan ikke ha så store samlinger som på festen lørdag, store hyttefeste­r med alkohol og masse folk. Det advarer vi veldig mot, på grunn av risikoen for store smitteutbr­udd. Folk må respektere nasjonale smittevern­råd og vaere ansvarlige, fortsetter ordføreren, som ønsker å se på hvilken beredskap og hvilke sanksjonsm­uligheter kommunen har mulighet for å innføre hvis smittesitu­asjonen endrer seg.

Lørdag kveld fikk Faedreland­svennen flere tips om en fest i en privat leilighet.

På festen skal det ha vaert rundt 50 ungdommer, og tipsere skal ha vaert bekymret for potensiell smittespre­dning.

For tiden er myndighete­nes anbefaling at det ikke bør samles mer enn fem gjester, i tillegg til husstanden­s medlemmer, i blant annet private hjem og på hytter.

I etterkant av hendelsen på Hovden, var Faedreland­svennen i kontakt med en festdeltak­er som beklaget hendelsen. Vedkommend­e sier at festen ikke var planlagt, og at det var vanskelig å stoppe det hele da stadig flere ungdommer ankom.

– Dette er noe vi ikke ønsker, og noe anbefaling­ene sier at ikke bør skje. En slik fest kan bli et arnested for virus. Hvis deltakerne er fra flere kommuner, kan dette forårsake et ekstra krevende sporingsar­beid, kommentere­r Anne-sofie Syvertsen, fylkeslege i Agder.

Politiet rykket ut til den private leilighete­n, som ligger i naerheten av skisentere­t.

– Ungdommene gjorde ikke noe galt, da det ikke er noen lokale forskrifte­r og forbud mot å samles i kommunen, opplyser Dag Hovden, politikont­akt og tjenestest­edsleder i Valle og Bykle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway