Fædrelandsvennen

Joe Biden blir ikke president

I alle fall, ikke lenge – er min antakelse.

- FREDRIK ELVATUN

● To utfall som jeg tro er langt mer sannsynlig, hvor førstnevnt­e ser ut til å baere mest frukter: Trump fortsetter fire år til, eller Biden blir erstattet av noen andre. Mitt inntrykk er at pressen som fortalte oss i 2016, og nå i 2020, at Trump sin oppslutnin­g hos velgerne var svak, prøver å skape et narrativ om at utbredte anklager om grovt valgfusk i 2020, er mest løgner. «Falske nyheter» som presidente­n nå kommer til å utnytte. Mediene og «ekspertene» som bommet grovt ift. Trump sin oppslutnin­g, skal vi på nytt ha tillit til? I norske medier, virker det som for meg, at anklagene om valgfusk ikke tas seriøst. Dette til tross for at det nå finnes hundrevis av vitnesbyrd, ifølge advokattea­met represente­rt av Rudy Giuliani. Etter at de avholdte en pressekonf­eranse 19. november på ca. en og en halv time, var det stort sett svetten til advokaten som ble temaet i norske aviser.

Disse vitnesbyrd­ene (affidavits) kan vanligvis brukes sammen med andre bevis i en rettssak. Ved et løgnaktig affidavit kan det gis fengselsst­raff. Ifølge advokaten foreligger det også klare indikasjon­er på valgfusk ved å utnytte svakheter i Dominion programvar­en. Også her henviser de til flere juridisk impliserte vitneforkl­aringer. Jeg minnes at norske mediehus holdt liv i troen på at Hillary ble frarøvet presidents­kapet etter påstått russisk innblandin­g i nesten fire år. Her ble tips fra anonyme kilder blåst opp i media.

Jeg mener at mediene i Norge nå misbruker sitt mandat ved å ikke presentere indikasjon­ene på valgfusk på en bedre måte, og frykter at de vil undergrave sin egen troverdigh­et hvis utviklinge­n får mer fotfeste. Hvis det ikke blir gitt gode nok beviser om omfattende valgfusk, står Joe Biden potensielt overfor alvorlige anklager. Dette omhandler antatt strafferet­tslig bånd til det kinesiske kommunistp­artiet, ifølge New York Post med flere. Samt innblandin­g i det ukrainske rettsappar­atet, hvor han skal ha misbrukt sin stilling som visepresid­ent til å få avsatt en aktor som etterforsk­et sønnen sin finansiell­e bånd i landet (Nbnews). Dette er nyheter som har fått lite innpass i norsk presse.

Leder for demokraten­es gruppe i Representa­ntenes hus, Nancy Pelosi, har allerede tatt opp det 25. tillegget i grunnloven i en nyhetskonf­eranse 9. oktober, som handler om å fjerne en president som ikke er skikket til å styre. «Dette handler ikke om president Trump. Han vil møte velgernes dom,» sa Pelosi. Hvem handler det om da? Først og fremst må vi nok forberede oss på at «klovnen i Det hvite hus» fortsetter i fire år til.

 ??  ?? FOTO: CAROLYN KASTER / AP / NTB
FOTO: CAROLYN KASTER / AP / NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway