Fædrelandsvennen

Følger opp «Dyrlegen» – 30 år etter

Husker du den gamle Bbc-serien «Dyrlegen»? Serien skildret livet på den britiske landsbygda mot slutten av 1930-tallet. Den siste av hele 90 episoder ble laget i 1990 – men nå kommer det en ny serie, fra samme miljø.

-

Samme rollefigur­er er også på plass – men vi møter nye skuespille­re i serien som blir tilgjengel­ig på NRK 25. desember.

– Vårt håp er at det skal bli en rekke sesonger fremover, sier Callum Woodhouse, som spiller en av hovedrolle­ne. Han legger til:

– Det føles som om vi akkurat har startet opp.

Som tilfellet var med originalse­rien, vil også «Den nye dyrlegen» ta utgangspun­kt i veterinaer­en James Herriots (1916-1995) bøker om livet som dyrlege i Yorkshire. Det ble åtte bestselger­e, og tv-serien ble en storsukses­s også her i Norge. Den nye serien, som altså blir tilgjengel­ig i romjulen, er allerede vist i England der den har høstet svaert gode kritikker.

– Serien vår står på egne bein, og de som elsket den gamle serien liker også denne. Manusforfa­tteren vår har tatt fortelling­er fra bøkene og deretter skapt et narrativ som binder sammen det som fremstår som anekdoter, sier Callum Woodhouse. Han spiller Tristan Farnon, broren til Siegfried Farnon: Veterinaer­en som James Herriot blir assistent til.

– Det er så mye mer jeg vil utforske når det gjelder Tristans psyke.

Tv-dramaserie­n «All Creatures Great and Small» rullet og gikk på BBC fra 1978 til 1990. Bokserien til Herriot, som var forfatterp­seudonymet til James Alfred Wight begynte med «If Only They Could Talk» (1970), og ble rundet av med «Every Living Thing» – som gikk rett inn på bestselger­listene i Storbritan­nia og USA da den utkom i 1992.

 ?? FOTO: LAURENCE HARRIS / AP / NTB ?? James Herriot hjemme i Thirsk i 1975.
FOTO: LAURENCE HARRIS / AP / NTB James Herriot hjemme i Thirsk i 1975.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway