Fædrelandsvennen

Om vi holder oss kan jeg reise. Hvis ikke må jeg reise etter jul.

Det eneste som er sikkert for Start i sesonginns­purten, er at den varer i alle fall til bitte lille julaften. Fram til da - og kanskje også etter - kan mye skje.

- TEKST: steffen.stenersen@fvn.no STEFFEN STENERSEN

– Vi hadde andre planer enn dette. Men det er fotball. Det er ikke noe å gjøre med det.

Mohamed El Makrini humrer lett for seg selv når vi snakker om situasjone­n norske fotballklu­bber er inne i. I dag åpner vi første luke i adventskal­enderen, men fortsatt har Start fire kamper igjen å spille.

– DET ER RART

Men et koronatilf­elle i Odd har endret på de opprinneli­ge planene om at hele sesongen, inkludert kvalikspil­l, skulle vaere ferdig før jul. I Norge må hele troppen ut i karantene ved et smittetilf­elle. Derfor er siste serierunde nå flyttet til 22. desember.

Så kommer spørsmålet: Når skal kvalifiser­ingen spilles? For Starts del er sjansene for å havne på den utsatte 14. plassen stor, og slik det ser ut nå vil den bli spilt i romjula. Trolig 27. eller 28. desember.

– Det er rart. Men vi må takle det, sier nederlands­ke El Makrini.

Som i utgangspun­ktet har planer om å feire jul med familien i hjemlandet. Planen er å reise lille julaften.

– Man vet aldri. Om vi holder oss så kan jeg reise. Hvis ikke må jeg reise etter jul. Hvis flere kamper blir utsatt må vi kanskje spille i januar. Så det er vanskelig for alle. Det kan endre seg fra dag til dag, mens vi ønsker å fokusere på kampene. Vi må vaere forberedt på alt, sier midtbanest­rategen til Start.

– UOVERSIKTL­IG

Start fikk resultaten­e med seg i søndagens runde, etter at laget selv tapte 4–1 mot Viking lørdag. Sørlending­ene har ett poeng å gå på til Strømsgods­et på kvalikplas­s, og fem til Mjøndalen på direkte nedrykk.

Onsdag kommer Bodø/glimt på besøk. Så venter Mjøndalen lørdag og Brann onsdag om en uke. Etter det må Start vente 13 dager før de får spilt sin siste seriekamp.

– Det er jo uoversiktl­ig. Jeg tror ikke det er noen her som har lyst til å spille i romjula, så vi skal gjøre alt for å slippe det. Vi må bare prøve å få gjennomfør­t så mange kamper som mulig, og gjøre vårt beste for å unngå å bli smittet, sier Start-spiller Erlend Segberg.

Han er en av mange norske fotballspi­llere som per nå har kontrakt ut sesongen. Hva gjør klubbene hvis sesongen må gå over i et nytt år med spillere som har kontrakt kun innevaeren­de? Det er et hovedspørs­mål, og en av grunnene til at man svaert gjerne ønsker å bli ferdig før jul.

I dag lever fotballspi­llerne i karantene på fritiden, for å unngå smitte.

– Det har store konsekvens­er for våre liv. Vi lever stort sett for oss selv. Vi er bare glad for å spille fotball og er takknemlig for det. Så må vi ofre en del ting i det sosiale, men det lever vi greit med, sier Segberg.

– Er den usikkerhet­en vanskelig på noe vis?

– Nei, det er sikkert litt forskjelli­g. Jeg bor her og skal vaere her i jula. Andre har familier andre steder og for de er det sikkert ikke like gunstig. Vi må bare gjøre så godt vi kan og ha fokus der vi skal, sier Segberg.

Start-trener Joey Hardarson sier endringen i kampoppset­tet fører til endring i treningsop­psettet, men lite utover det. Mandag trente de aller fleste Start-spillerne en lett økt med ball i regnvaeret på Sparebanke­n Sør Arena.

– Vi er der vi er, situasjone­n er som den og det er nytt for alle sammen. Hele verden er snudd på hodet, så vi må bare tilpasse oss, sier Start-treneren.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway