Fædrelandsvennen

«Fengsels-em» venter Norge

Den norske Em-troppen frykter ikke «celle-livet» under håndball-em. Konkurrent­ene sammenlign­er mesterskap­et med å havne bak murene etter kriminalit­et.

-

Fra den danske leiren er det kommet klare signaler på hva som venter spillere og ledere.

– Jeg ser for meg at dette blir som å sitte i fengsel, og at man slipper ut et par timer om dagen, sier spilleren Mia Rej til dr.dk.

Danmarks trener, mesterskap­sdebutante­n Jesper Jensen, kaller det som venter, «å bli satt i koronafeng­sel».

Mens danskene ser begrensnin­ger, er det muligheten­e som løftes fram i den norske troppen.

Hvem håndterer situasjone­n best av Em-deltakerne? Mange eksperter vil si Norge. Det er opp gjennom årene spøkt med at de norske spillerne hadde spist havregrøt til frokost, lunsj og middag i tre uker om det var beskjeden de fikk fra treneren.

– Vi skal vaere det laget som takler dette best, sier Heidi Løke.

Hun fyller 38 år midtveis i EM og har vaert med en stund.

Norge står ikke overfor utfordring­er med spillere som må ut for å røyke noen ganger hver dag. Ingen i troppen gjør det, og det er i motsetning til en del andre nasjoner der det fortsatt går noen sigaretter innimellom.

Em-retningsli­njene er så strenge at et lag risikerer å bli kastet ut av EM om en spiller eller leder forlater hotellet uten lov.

Svenske aviser meldte forrige uke at et lag diskes direkte fra EM om et medlem av troppen bryter de strikte smittevern­reglene.

Landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n håper det er en liten buffer å gå på.

– Jeg vil tro at det først venter en saftig bot. Det pleier å vaere tradisjone­n både for EHF og IHF. Så vil det nok komme noe represalie­r som er kraftigere. Det blir ekstremt viktig at vi er lojale overfor de reglene som gjelder. Og de reglene sier «ingen ferdsel utenfor hotellet bortsett fra inn og ut i buss ved trening og kamp», sier Hergeirsso­n.

Spillerne må ha på seg munnbind i fellesområ­der på spillerhot­ellet utenfor Kolding. De må også bruke hansker når de forsyner seg av maten.

Det blir et unikt Em-sluttspill på flere måter. Camilla Herrem åpner opp for «å gå sakte til og fra bussen» for å få i seg litt ekstra frisk luft.

Hergeirsso­n er opptatt av gåturer. Skal han eller laget ut i det fri, må det bestilles en buss som kjører til et øde sted der det ikke medfører risiko for å møte andre mennesker.

– Mennesker er ekstreme til å tilpasse seg, og det ser vi også nå, sier Hergeirsso­n.

Norge Em-åpner mot Polen torsdag. Med i puljen er også Tyskland og Romania. De tre beste går til hovedrunde­n, og de interne resultaten­e i gruppespil­let blir med dit.

 ?? FOTO: BO AMSTRUP / NTB ?? Håndball-em i Danmark starter denne uka. Her fra landskampe­n mellom Norge og vertsnasjo­nen i Vejle i forrige uke.
FOTO: BO AMSTRUP / NTB Håndball-em i Danmark starter denne uka. Her fra landskampe­n mellom Norge og vertsnasjo­nen i Vejle i forrige uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway