Fædrelandsvennen

– Det ble en kjempesuks­ess

Amfi Vågsbygd opplevde en rekordomse­tning under Black Week. Blant butikkene som nøt godt av tilbudsuka var Sport 1, som aldri har hatt en høyere omsetning enn i koronaåret 2020.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

– Tidligere har vi kun hatt Black Friday, som vi nå måtte gjøre om til Black Week av hensyn til smittevern. Men i år hadde vi en større omsetning enn noen annen uke med Black Friday. Det er helt fantastisk.

Det sier butikksjef hos Sport 1 i Vågsbygd, Karin Flørenes, til Faedreland­s vennen.

Flørenes og Sport 1 har i likhet med resten av butikkene på Amfi Vågsbygd lagt bak seg en hektisk Black Week.

Men det ga stor gevinst. Inkludert deres egen nettbutikk omsatte Sport 1 i Vågsbygd for 1.055.996 kroner under tilbudsuka. Samme uke i 2019, hvor butikken kun gjennomfør­te Black Friday, lå omsetninge­n på 405.873 kroner.

Det tilsvarer en økning på 160 prosent fra 2019 til 2020.

– Vi var litt skeptiske til hvordan Black Week kom til å gå, sammenlign­et med å samle alle tilbudene til en dag, slik vi gjorde med Black Friday. Men det var en jevn strøm med kunder gjennom hele uka, hvor kundene var flinke til å benytte seg av hele åpningstid­en, sier Flørenes.

REKORDÅRET 2020

Koronapand­emien har gått hardt ut over flere deler av naeringsli­vet. Men etter en liten periode med høy usikkerhet, opplevde Sport 1 en økning i omsetninge­n i vår.

– Året startet dårlig. To ansatte ble permittert i mars, etter at alle fikk permitteri­ngsvarsel. Men de kom raskt tilbake igjen. Vi kunne ikke forutse at trenden med å trene utendørs og gå på tur skulle øke i så stor grad. Kristiansa­ndere trener mer, og er mer opptatt av å bruke naturen, sier Flørenes, mens hun viser frem hvilke produkter som solgte best gjennom Black Week.

Den nye trenden har ifølge Flørenes vedvart utover året, noe som har bidratt til at Sport 1 har satt omsetnings­rekord i 2020.

– Jeg har jobbet her i 42 år, og dette er den høyeste omsetninge­n vi noen gang har hatt. Vi merket en boost i omsetninge­n kun en eller to uker etter at Norge stengte ned i mars, sier Rune Vikøyr, eier av Sport 1 i Vågsbygd.

Det var ikke bare Sport 1 som gjorde suksess under Black Week. Ifølge senterlede­r ved Amfi Vågsbygd, Boye Ording, hadde hele senteret en total omsetning på 18 millioner kroner. Det er en økning på 26,4 prosent sammenlign­et med samme uke i 2019.

– Det er rekord i omsetning under Black Week. Uavhengig av smittesitu­asjon vurderer vi å gjøre det samme neste år, for dette ble en kjempesuks­ess, sier senterlede­ren.

På spørsmål om hvorfor han tror omsetninge­n økte i så stor grad sammenlign­et med 2019, svarer han:

– Folk reiser ikke utenlands for å gjennomfør­e julehandel­en. Mange kunder har også tatt i bruk klikk og hent, hvor de bestiller på nettet og henter varen i butikken på senteret, sier Ording.

Ifølge Ording var 49.000 personer innom Amfi Vågsbygd forrige uke.

– Vi var veldig bekymret i forkant, men det gikk veldig bra med tanke på smittevern. Folk er flinke til å bruke antibac og holde avstand, sier han.

115.000 PÅ SØRLANDS SENTERET

Ifølge senterlede­r ved Sørlands senteret, Liv Andersen, var 115.000 personer innom senteret i løpet av forrige uke. Det var en nedgang på 7 prosent sammenlign­et med 2019.

Men på tross av faerre besøkende steg omsetninge­n gjennom Black Week.

– Når det gjelder omsetning for uka totalt så ser vi en vekst på cirka 12 prosent på sammenlign­bare butikker mot fjoråret. Det er meget gledelig. Julegaveha­ndelen er tidligere i gang i år og det er bra både for ansatte og kunder, sier Andersen, som ikke vil gå ut med konkrete salgstall.

– GRUNN TIL Å VAERE FORNØYD

Også i Kvadrature­n var det stor pågang gjennom Black Week. Senterlede­r ved Sandens, Christina Omland, forteller at cirka 55.000 personer var innom kjøpesente­ret i løpet av tilbudsuka.

Det er 3000 faerre enn i 2019.

– Men salgstalle­ne steg med 1,9 prosent fra tilsvarend­e uke i fjor. Vi har all grunn til å vaere fornøyd, sier Omland, som heller ikke vil røpe konkrete salgstall.

Mens flere valgte å kjøre kampanjen Black Week, valgte Lillemarke­ns å kjøre kampanjeda­ger på torsdag, fredag og lørdag.

– Vi hadde i overkant av 30.000 besøkende gjennom uka, som er en økning på åtte prosent fra i fjor. Det å spre kampanjen over tre dager har blitt godt mottatt av både kunder og våre ansatte, sier senterlede­r Fredrik Hodne, som foreløpig ikke hadde mottatt salgstalle­ne fra Black Weekend da han snakket med Faedreland­s vennen tirsdag ettermidda­g.

❞ Vi kunne ikke forutse at trenden med å trene utendørs og gå på tur skulle øke i så stor grad. KARIN FLØRENES, burtikksje­f Sport 1 i Vågsbygd

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Koronaåret 2020 har gitt Sport 1 i Vågsbygd en rekordstor omsetning. Det toppet seg under Black Week, til butikksjef Karin Flørenes (t.h.) og eier Rune Vikøyrs store glede.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Koronaåret 2020 har gitt Sport 1 i Vågsbygd en rekordstor omsetning. Det toppet seg under Black Week, til butikksjef Karin Flørenes (t.h.) og eier Rune Vikøyrs store glede.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Ifølge senterlede­r ved Amfi Vågsbygd, Boye Ording, opplevde senteret en omsetning på 18 millioner under Black Week.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Ifølge senterlede­r ved Amfi Vågsbygd, Boye Ording, opplevde senteret en omsetning på 18 millioner under Black Week.
 ??  ?? Karin Flørenes forteller at turprodukt­er og treningssk­o var blant det som ble mest solgt hos Sport 1 gjennom Black Week.
Karin Flørenes forteller at turprodukt­er og treningssk­o var blant det som ble mest solgt hos Sport 1 gjennom Black Week.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway