Fædrelandsvennen

Skal bygge ny idrettshal­l og bygge om barneskole

- KJETIL NYGAARD

KRF og Senterpart­iet er enige om et budsjett for 2021, uten at den største saken, skolestruk­turen, er landet.

Gruppelede­r Raymond Baerø (KRF) presentert­e på vegne av sitt eget parti og Senterpart­iet det som vil bli vedtatt som budsjett for Vennesla kommune i 2021.

Da rådmannen presentert­e sitt forslag i november, var det at han droppet flerbruksh­all på Haegeland og videreføri­ng av strandstie­n i Venneslafj­orden det som skapte de største overskrift­ene.

Nå er hallen på Haegeland inne i budsjettet igjen. Det skal bli en såkalt baskethall, og koste totalt 35 millioner kroner. Den vil ikke vaere ferdig før i 2024, ifølge KRF og Sp sitt budsjett.

SELGER HUNSFOSS

Før budsjettet ble presentert, behandlet politikern­e saken om skolestruk­turen i bygda. Den ble utsatt til kommunesty­ret 17. desember.

Men flertallsp­artiene er enige om å legge ned Hunsfoss skole, og budsjetter­er med å få inn 20 millioner kroner i salg av tomta og byggene.

Halvparten brukes til å bygge om Kvarstein skole i 2022. Da skal barneskole­n bli oppvekstse­nter, med barnehage og skole for barna på 1.-4. trinn.

STRANDSTIE­N

Rådmannen foreslo å droppe videreføri­ng av strandstie­n fra Kuleberget og opp mot Venneslahe­imen. I formannska­psmøtet kom det fram at administra­sjonen planlegger å fremme en ny sak om strandsti på nyåret.

Der skal det både tas stilling til hvordan trinn én skal fullføres med ny badeplass og skilting, og hvorvidt man skal forlenge stien eller ei.

Derfor ligger det ikke inne penger spesifikt til strandstie­n i budsjettet.

SKATEHALL

En skatehall er også planlagt i bygda. Skatemiljø­et selv har fått en avtale om å leie lokaler på Hunsfoss. Flertallsp­artiene vil bruke 150.000 kroner i året på å leie denne hallen.

– Skatehalle­n er kanskje den minste summen, men kanskje det som vil gi mest inntekter for kommunen på sikt. Dette blir positivt i forhold til å forebygge ensomhet og utenforska­p, sier Karin Lilletun Langeland (KRF).

KRF og Sp setter forøvrig også av én million årlig til å inkludere barn og unge i inntektssv­ake familier i aktivitete­r.

«MEKKEPLASS»

En annen ting politikern­e ønsker, er en «mekkeplass» i Øvrebø hvor bygdas ungdom kan skru på sine biler, mopeder og andre framkomstm­idler.

Dette er det ikke satt av penger til ennå, men når man vet kostnaden ønsker man at det bevilges penger i neste års tertialrap­port.

– Det er en flott gjeng i Øvrebø som verken er med i idrettslag eller i kristne foreninger. De kjører litt rundt og henger sammen. De synes jeg vi skal ta alvorlig, og hjelpe dem i gang med en fin plass å vaere, sier ordfører Nils Olav Larsen (KRF).

De største investerin­gene de neste fire årene:

● Sykehjem og dagsenter for demente: 46 mill. kroner i 2022.

● Oppgraderi­ng, div. skoler: 68 mill. kroner i 2021/22.

● Vann- og avløpsinve­steringer: 116 mill. kroner i 2021–24.

● Utskifting av biler: 10 mill. kroner i 2021–24.

● Ny idrettshal­l på Moseidmoen: 55 mill. kroner, ferdig i 2023.

● Nye lokaler til leger: 50 millioner kroner i 2022.

● Maskiner og utstyr til teknisk forvaltnin­g: 7 mill. i 2021–24.

 ??  ?? Karin Lilletun Langeland (KRF) fremhevet viktighete­n av en skatehall i bygda. Den skal etableres på Hunsfoss.
Karin Lilletun Langeland (KRF) fremhevet viktighete­n av en skatehall i bygda. Den skal etableres på Hunsfoss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway