Fædrelandsvennen

Hylles foran håndball-em

Henny Reistad har fått en naermest perfekt oppladning til EM. Nå tror trenere, eksperter og lagvenninn­er at Vipers-spilleren kommer til å skinne i Danmark.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Vipers- og landslagss­piller Henny Reistad har fått en god opplading foran håndball-em. Mange mener hun kommer til å skinne i Danmark.

– Jeg har store forventnin­ger til Henny. Jeg synes hun har vist internasjo­nale kvaliteter, og det kan hun godt også levere i EM, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

21-årige Reistad fikk på mange måter sitt mesterskap­sgjennombr­udd allerede i Frankrike-em for to år siden – på et norsk lag som skuffet med femteplass. I fjor slet hun med skade i ryggen, og spilte derfor ikke VM i Japan.

Men i Vipers har hun spilt seg i stadig bedre form i høst, og i treningska­mpene mot Danmark i forrige uke EM beviste hun at Em-formen er inne.

– FARLIG ÉN MOT ÉN

– Henny er en fantastisk spiller, som viste veldig flotte ting mot danskene. Hun kommer til å få mye spilletid her, spår Bent Svele, håndballek­spert i TV 2.

– Jeg føler at ting har gått veldig fint, og at jeg er klar for EM. Vi har hatt fine treninger her i Danmark hvor vi spesielt har øvd på samspillet i forsvar, og jeg føler jeg har kommet fint inn i systemene, sier bakspiller­en til Faedreland­svennen.

Hun liker seg aller best som midtback. Slik sett konkurrere­r hun mot kaptein Stine Bredal Oftedal om spilletid, men er anvendelig og kan også brukes som både høyre og venstre bakspiller.

– Henny er ekstremt farlig i situasjone­r én mot én. Men hun har også utviklet samarbeide­t med linjespill­er. Samtidig har hun fortsatt en del å gå på i spill med andre, sier Ole Gustav Gjekstad.

– Hvordan ser du på hennes muligheter i EM?

– Innledning­svis tror jeg hun blir en liten joker. Hun er en spiller som alle lag ser på i sine forberedel­ser. Men det er nok Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristianse­n som er tiltenkt mer spilletid i bakspiller­posisjon, sier Vipers-treneren, og legger til:

– BLIR ET VIKTIG VÅPEN

– Men jeg blir ikke overrasket om hun i løpet av EM tar en sentral posisjon og får mye spilletid. Det blir spennende å se hvordan laget blir sydd sammen. Norge har jo hatt Veronica (Kristianse­n)

ute med korona, og det er er ikke sikkert hun er i toppform.

Stine Bredal Oftedal er Norges kaptein, og liker det hun har sett av supertalen­tet til Vipers.

– Henny har vanvittig mye å bidra med. Hun har gjennom flere sesonger vist at hun tar alle nivåer. Men det er viktig å huske at hun har spilt bare ett mesterskap, at hun fortsatt er ung og at det ikke er hun som skal dra lasset, sier

Bredal Oftedal.

Nora Mørk har latt seg imponere av det Reistad har vist for Vipers og Norge i høst.

– Hun holder et ekstremt høyt nivå. Hun kommer til å bli et viktig våpen for oss, sier Nora Mørk.

Landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n tror også at Henny Reistad kan få en sentral rolle i jakten på Em-gull.

– Henny har ekstreme kvaliteter som vi har lyst at skal skinne i EM. Hun er ung, men har kloke spillere rundt seg som skal hjelpe henne til å bidra med det hun er god til, sier Hergeirsso­n.

Henny Reistad har ingen problemer med å avfinne seg med en innbytterr­olle.

– Det går helt fint. Men det kommer mange kamper, og det blir viktig med rullering sånn at de som kommer inn føler seg trygge. Jeg håper selvfølgel­ig på mest mulig spilletid, og at jeg får vist fram styrkene mine som er fart og å utfordre forsvaret med finter, sier Henny Reistad.

 ??  ??
 ?? FOTO: BO AMSTRUP / NTB ?? Henny Reistad er fortsatt bare 21 år, men imponerte allerede i sitt første internasjo­nale seniormest­erskap i Frankrike for to år siden.
FOTO: BO AMSTRUP / NTB Henny Reistad er fortsatt bare 21 år, men imponerte allerede i sitt første internasjo­nale seniormest­erskap i Frankrike for to år siden.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway