Fædrelandsvennen

Å hjelpe fattige barn er ikke populisme!

Jeg har valgt å gi vekk halvparten av møtegodtgj­ørelsen jeg mottar som medlem av kommunens Arbeids- og integrerin­gsutvalget til fattige barn.

-

● Det har jeg valgt å gjøre fordi det naermer seg jul, og fordi vi vet at mange barnefamil­ier sliter med dårlig økonomi. Jeg har også utfordret andre politikere til å gjøre det samme. Spesielt har jeg utfordret leder i Arbeids- og integrerin­gsutvalget, Abdullahi Mohamed Alason fra Arbeiderpa­rtiet, til å gjøre det samme.

Abdullahi Mohamed Alason (AP) har ikke valgt å ta imot min utfordring. Tvert om, han kaller mitt for forslag populistis­k, samtidig som han betviler mine intensjone­r. Og Abdullahi Mohamed Alason stopper ikke med dette. «Det er ikke gjennom en beskjeden møtegodtgj­ørelse en hjelper fattige, det gjør man gjennom å delta aktivt i arbeidet for å minske forskjelle­ne», sier Alason til Faedreland­svennen. Nei, det er selvsagt riktig, men det er en fin symbolsk handling som viser at vi politikere ser de alle fattigste i samfunnet vårt, og at vi er villig til å gjøre noe for dem. Demokraten­e har alltid ment at dagens møtegodtgj­ørelser er altfor høye. Derfor har Demokraten­e foreslått betydelige kutt, uten at vi har fått gjennomsla­g for det. Dette er med andre ord ingen populistis­k handling, men en oppfordrin­g om at vi politikere som mottar disse høye møtegodtgj­ørelsene, kan bidra med å gi litt av våre godtgjørel­ser til de aller fattigste. Derfor vil jeg innstendig be Alason slutte med å beskylde meg for populisme, og heller selv gjøre noe for de aller fattigste i samfunnet.

Og verken Alason eller Arbeiderpa­rtiet må vaere i tvil om at Demokraten­e ønsker å utrydde fattigdomm­en i Norge. Demokraten­e har alltid vaert, og kommer alltid til å vaere på de aller svakestes side i samfunnet vår. Enten det er uføretrygd­ede, fattige barnefamil­ier eller minstepens­jonister.

MAKVAN KASHEIKAL, bystyrerep­resentant for Demokraten­e

 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ??
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway