Fædrelandsvennen

Nødrop fra to lese/lyttevenne­r på Mottakssko­len

Vi har begge bakgrunn fra jobb med innvandrer­barn og foreldre .

-

● Kristiansa­nd kommune er opptatt av at de er gode på intergreri­ng! Men vi tenker at det er en forutsetni­ng at elevene er «intergrerb­are», altså at de har en ballast FØR de skal ut og møte norske elever og det norske samfunnet. Hvordan kan de få denne starten?

Jo, ved og møtes på en arena hvor andre er «i samme båt». De møtes på skolen, får venner, gjerne fra forskjelli­g land, men med en ting felles, de er nye i landet og snakker ikke norsk.

Det er utrolig flott for oss godt voksne å se hvordan elevene tilnaermer seg det norske språket, og hvor flinke de som jobber med dem er, gir dem tillit og ikke minst varme og forståelse.

Elevene selv forteller hvor godt det er å vaere på skolen, og hvor trygge de fleste føler seg etterhvert. Uten trygghet, ingen laering!

Mange elever «gru/gleder» seg til å begynne på norske skoler. Ved å ta fra dem muligheten­e for en god start, altså ved å legge ned Mottakssko­len – gjøres det en STOR feil med hensyn til intergreri­ng!

Vi mener at kommunen på sikt ikke vil tjene noe på å legge ned denne skolen, fordi elever da lett vil kunne falle utenfor. Tiltak som da må settes inn, vil medføre store økonomiske utfordring­er.

Dette er et skikkelig hjertesukk fra oss to som ser disse elevene hver uke i flere år! Hvis Mottakssko­len blir borte, blir disse elevene kastet ut i en uforutsigb­ar og vanskelig fremtid!

Så: Nei til nedleggels­e av Mottakssko­len!

ELLEN WILLERSRUD og HELEN STABELL

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ??
FOTO: KJARTAN BJELLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway