Fædrelandsvennen

Du Morgenrøde

- RUNAR FOSS SJÅSTAD, spesialpre­st

● I Salmeboka, salme nr. 3. skinner håpet tindrende klart frem i den ene verset; Du morgenrode, kom med ljos, å skin, du klare sol, for oss! Jag skoddeeim og tunge sky, så nattemørkr­et snart må fly. Denne adventsalm­en ble skrevet på 1100-tallet, en hymne som har blitt brukt i hele verden gjennom snart tusen år. Det har vaert mange mørke tider oppigjenno­m i historien, vår tid er ikke unik. Heldigvis har det vaert et lys der hele tiden som har gitt mennesker håp og trøst. Jesus er morgenrøde­n som bryter frem med lys og varme, et lys vi alle trenger både nå generelt i mørketiden, men også ovenfor de ekstra utfordring­ene vi står i.

Jeg bor i Lyngdal, og jobber i Farsund/lista. Her har det lokalt vaert et relativt stort utbrudd med

Corona. Og det er ingens feil. Heldigvis etter en heroisk innsats av absolutt alle har viruset blitt slått ned for denne gang her i regionen.

Her en ettermidda­g så hadde det blitt pyntet så vakkert med lys i Lyngdal, lenge før advent, som en flott gest for å oppmuntre befolkning­en. Og da jeg og datteren var ute og gikk tur og rundet kulturhuse­t, og rett fremfor rådhuset stod det et vakkert grantre pyntet med hundrevis av lys, så var det som morgenrøde­n traff meg midt i hjertet, og jeg må innrømme at jeg ble rørt av å se lysene skinne så vakkert. Det gav meg håp om bedre tider.

Luk. 1, 78-79

Slik skal lyset fra det

høye gjeste oss som en soloppgang og skinne for dem som bor i mørke og dødens skygge, og lede våre føtter inn på fredens vei.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway