Fædrelandsvennen

Flere klubber vil droppe nedrykk fra 1. divisjon

Koronasmit­te og karantener har skapt ulike konkurrans­evilkår. Derfor vil flere klubber i 1. divisjon, Obosligaen, droppe nedrykk etter årets sesong.

- TEKST: EGIL Ø. NAERLAND

Konkurrans­edirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballfor­bund bekrefter overfor Aftenblade­t at dette er en problemsti­lling som blir diskutert.

– Vi er klar over at det er klubber som mener det er rett å droppe nedrykk slik sesongen har utviklet seg, sier Fisketjønn.

– Seneste i går kveld (tirsdag) hadde vi møte og diskuterte saken, men som det er nå, er det ikke aktuelt, tilføyer konkurrans­edirektøre­n.

Aftenblade­t er kjent med at det saerlig er klubbene som står i fare for å rykke ned, som ønsker å annullere nedrykk, naturlig nok.

FAIR PLAY

Slik sesongen har utviklet seg, mener de ulikt kampprogra­m, baneflytti­nger og store perioder uten trening grunnet karantene, ikke samsvarer med fair play.

Alle lagene i Obosligaen har fått utsatt de to siste rundene til mandag 7. desember og søndag 13. desember.

Jerv har fire kamper igjen som skal vaere spilt før siste runde, Grorud, Strømmen og Stjørdalsb­link har tre kamper igjen.

Per onsdag ser tabellen i bunnen slik ut:

● Strømmen 27 kamper 31 poeng.

● Stjørdals-blink 27 kamper 31 poeng.

● Jerv 26 kamper 31 poeng.

● Grorud 27 kamper 30 poeng.

● Øygarden 28 kamer 27 poeng.

● Kongsvinge­r 28 kamper 25 poeng.

De to siste rykker ned, laget som ender tredje sist skal møte vinneren Skeid eller Asker, toerne i 2. divisjon, i avgjørende kamp.

19 LAG I 1. DIVISJON?

Skulle det bli ytterliger­e komplikasj­oner med kampprogra­mmet med den følge at Norges Fotballfor­bund avgjør at det ikke blir nedrykk, må trolig 1. divisjon 2021 spilles med 19 lag mot 16 nå.

– Vi behøver ikke tenke nedrykk, og jeg lever i troen på at dette blir avgjort i løpet av de kommende ukene, kommentere­r Sandnes Ulfs trener, Steffen Landro.

Han tror ikke det blir aktuelt å avlyse nedrykk.

– Vi visste alle hva vi gikk til, hva vi ble en del av. Vi skal vaere glad for at vi fikk spille fotball i år, understrek­er Landro.

Han har for lengst rettet søkelyset mot mandagens middagskam­p mot Jerv på Øster Hus Arena.

ØNSKER FOTBALL I ROMJULEN

– Mitt ønske for julen er at vi får spille i romjulen, smiler strilen vel vitende om hva som må til.

Sandnes Ulf må beholde sjetteplas­sen og vinne tre kvalifiser­ingskamper på bortebane mot lagene fra tredje til femteplass.

– Kvalifiser­ingskampen­e i Obosligaen blir spilt i uken etter siste serierunde (13. desember), og den avgjørende kvalifiser­ingskampen mellom lag nummer 14 i Eliteserie­n og kvalifiser­ingsvinner­en blir spilt i romjulen. Per i dag står det opplegget fast, sier konkurrans­edirektør Nils Fisketjønn.

Sandnes Ulf må trolig slå både Jerv hjemme og Ranheim på Ranheim.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Kent Håvard Eriksen utligner mot Jerv i Grimstad. Mandag møtes lagene på Øster Hus Arena etter at Jerv har spilte én av sine utsatte kamper (mot Grorud) torsdag.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Kent Håvard Eriksen utligner mot Jerv i Grimstad. Mandag møtes lagene på Øster Hus Arena etter at Jerv har spilte én av sine utsatte kamper (mot Grorud) torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway