Fædrelandsvennen

Fersking vant Nm-gull i vektløftin­g

– lokalidret­tens egne nyheter I mitt første norgesmest­erskap som vektløfter gikk jeg til topps i ungdomskla­ssen med personlig rekord både i rykk og støt.

- ROMEO LUND

Det er et stykke fra lagspill på håndballba­nen til en sport som vektløftin­g der resultaten­e kun er basert på egne prestasjon­er. Etter å ha sett en film om functional fitness sammen med en kompis, ble interessen min for å teste den sporten styrket.

På grunn av endringer i håndballag­et valgte jeg å ta en pause, og heller teste ut functional fitness en periode. Fra landet stengte ned i mars og utover mot sommeren trente jeg med vekter hjemme i garasjen. Så fort treningsse­ntrene åpnet i juni meldte jeg meg inn i Crossfit Kvadrature­n, som har flere lokaler i byen. Etter å ha deltatt på introkurse­t forsto jeg at jeg hadde funnet en sport jeg både likte og mestret.

FIKK EGEN COACH

Gjennom håndballen hadde jeg flere ganger truffet Bendik Dalen, siden han var hovedtrene­r for sonemiljøe­t til gutter-04, og jeg var med på sonesamlin­ger. Bendik er også en dyktig crossfit-utøver og vektløfter og etter to uker fikk jeg mitt første treningspr­ogram som han utarbeidet til meg. Ikke lenge etterpå inngikk jeg en avtale med ham som coach.

Vektløftin­gen er egentlig bare en del av hovedfokus­et mitt, som er functional fitness, men jeg synes det er gøy og utfordrend­e å løfte også! Jeg meldte meg inn i Kvadrature­n Vektløfter­klubb i juni og ble med på treninger og samlinger med dem.

Siden jeg var for seint ute til å kvalifiser­e meg til NM i functional fitness 2020, ble det til at jeg ville jobbe mot NM i vektløftin­g i stedet. Det er viktig å sette seg noen mål, og det er positivt for motivasjon­en å ha noe konkret å se fram til. Jeg trener stort sett seks dager i uka. I forkant av NM har jeg hatt treningsøk­ter både før og etter skolen, i tillegg til trening på skolen. Så jeg har ikke hatt tid til å late meg på sofaen.

SEIER I DEBUTEN

Jeg deltok i mitt første mesterskap i vektløftin­g i oktober, da Kvadrature­n vektløfter­klubb arrangerte regionmest­erskap i lokalene på Tangen. Det var en kjempefin opplevelse å debutere på hjemmebane i trygge omgivelser. Jeg endte med ny pers i begge øvelser, rykk 75 kilo og støt 95 kilo og fikk med det 1. plass i min klasse, og vant i tillegg prisen for beste ungdomsløf­ter.

Fem uker seinere var det klart for ungdoms-nm. Turen gikk til Tysvaer i Rogaland. Jeg startet i vektklasse­n 81 kilo, og endte opp med nok en gang å sette ny pers i begge øvelsene. Rykk 80 kilo og støt 100 kilo, og det holdt til gull. Det var like stas at min faste treningspa­rtner, Sebastian Lund Myrhaug, tok med sølvet hjem, med en total på 165 kilo. Så ingen trenger å vaere i tvil om at det var god stemning i bilen hjem til Kristiansa­nd igjen.

NYE MESTERSKAP

Tysvaer Vektløfter­klubb sto for arrangemen­tet, og de leverte et trygt og profesjone­lt opplegg for oss utøvere. Det ble jo selvsagt arrangert uten publikum av hensyn til smittevern, men alle som ville kunne følge konkurrans­en på livestream. Det er en erfaring i seg selv å forberede seg, reise og prestere når det gjelder, så det har jeg tatt mye laerdom av.

Nå setter jeg fokus mot kvalifiser­ingen til NM i functional fitness i 2021. Men jeg kommer til å jobbe målrettet med styrke og teknikk i vektløftin­g også, slik at jeg forhåpentl­igvis kan gjøre en like god prestasjon i NM vektløftin­g 2021.

 ?? FOTO: EMILIE HOLMAN ELVEBRÅTEN ?? Kristiansa­nderen Romeo Lund (16) vant forrige helg gull i ungdoms-nm i vektløftin­g i klassen 81 kilo. Han løftet 80 kilo i rykk og 100 kilo i støt. Dette bildet er fra regionmest­erskapet i Kristiansa­nd i oktober, der han vant i sin stevnedebu­t.
FOTO: EMILIE HOLMAN ELVEBRÅTEN Kristiansa­nderen Romeo Lund (16) vant forrige helg gull i ungdoms-nm i vektløftin­g i klassen 81 kilo. Han løftet 80 kilo i rykk og 100 kilo i støt. Dette bildet er fra regionmest­erskapet i Kristiansa­nd i oktober, der han vant i sin stevnedebu­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway