Fædrelandsvennen

Satser på damelag for å styrke lokalfotba­llen

Arendal Fotball og Sørfjell er enig om å etablere et felles damelag for kommende sesong.

- ARENDAL FOTBALL

– Dette er et ledd i strategien for å styrke den lokale tilhørighe­ten enda mer, sier sportslig leder i Arendal Fotball, Rune Aarrestad.

Samtalene mellom Arendal Fotball og Sørfjell har pågått over lengre tid. De har endt med at klubbene i 2021 vil stille et felles lag i damenes 2. divisjon. Fra og med 2022-sesongen vil damelaget bare hete Arendal Fotball, men allerede kommende sesong skifter laget til helhvite drakter og får Norac stadion som hjemmebane.

Bakgrunnen for at man bruker to sesonger på å integrere damelaget fullt ut i organisasj­onen, er formalitet­er i regelverke­t. Fundamente­t for samarbeide­t var ikke klart innen tidsfriste­n i høst. Dermed blir det en overgangso­rdning med et felleslag i 2021 som altså vil hete Arendal Fotball/sørfjell.

– Dette er veldig positivt for klubben. Det gir oss en større plattform. Damefotbal­l er jo i vinden, og vi har flotte fasilitete­r her. Hvorfor skal ikke damelag få ta dette i bruk, sier Rune Aarrestad til Agderposte­n.

Satsingen på et damelag kommer nå, blant annet fordi Sørfjell har en veldig god årgang med ambisiøse jenter som ønsker å satse enda mer seriøst på fotballen. Utgangspun­ktet er altså godt for å bygge videre på det gode arbeidet som har vaert gjort med aldersbest­emt jentefotba­ll i Sørfjell i mange år. Drivkrafte­n i dette arbeidet har vaert Lars Inge Holthe, og han har også vaert initiativt­aker for å etablere samarbeide­t med Arendal Fotball. For ham har det vaert et naturlig mål å integrere jentefotba­llen i Arendal Fotball som byens ledende klubb.

– Vi har en god årgang i Sørfjell nå med spillere født fra 2001 til 2005. Men bak der er det tynt, både her og der. Jeg tenker det veldig riktig å bygge dette opp som en klubb som hele regionen, fra Grimstad til fylkesgren­sen mot Telemark, kan stå bak, sier Lars Inge Holte til Agderposte­n.

Målet med nysatsinge­n er ikke å utfordre Amazon eller andre klubber i regionen. Dette handler først og fremst om å gi jente- og damefotbal­len i regionen bedre utviklings­muligheter.

 ?? FOTO: ARENDAL FOTBALL ?? Fra venstre: Sportslig leder i Arendal Fotball Rune Aarrestad, Sørfjellsp­illerne Sandra Finsrud, Malene Oland Haugen, Rebekka Ausland og Sørfjell-trener Lars Inge Holte.
FOTO: ARENDAL FOTBALL Fra venstre: Sportslig leder i Arendal Fotball Rune Aarrestad, Sørfjellsp­illerne Sandra Finsrud, Malene Oland Haugen, Rebekka Ausland og Sørfjell-trener Lars Inge Holte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway