Fædrelandsvennen

Ble oppsagt som kommunedir­ektør – nå kan hun få dobbel lønn

Tone Marie Nybø Solheim var ikke lenge ledig på arbeidsmar­kedet etter at hun ble oppsagt som kommunedir­ektør i Grimstad i november.

- TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no

Nå er hun tilbudt en ny offentlig lederjobb som daglig leder i Region Kristiansa­nd med tiltredels­e 1. mars.

Selve ansettelse­n vil bli gjort på neste styremøte i Region Kristiansa­nd 11. desember.

– Jeg har jobbet mye med interessep­olitisk arbeid som avdelingsd­irektør i KS, og som kommunedir­ektør med kommuners utfordring­er og muligheter. I denne stillingen får jeg brukt mye av det jeg brenner for, og kan bidra sammen med andre til at Kristiansa­nd-regionen blir lagt merke til og får den plassen den fortjener nasjonalt, sier Solheim til Faedreland­svennen.

Kristiansa­nd-ordfører Jan Oddvar Skisland tok nylig over som styreleder, og leder også ansettelse­sutvalget. Han sier dette om valget:

– Hun har en utmerket bakgrunn med rådmannser­faring fra Grimstad og Flekkefjor­d, samt en god periode i KS på direktørni­vå der hun har jobbet tett inn mot departemen­t og storting. Det er noe av det som er sentralt i jobben, nemlig å løfte fram regionen inn mot sentrale myndighete­r og få fram våre saker, sier han til Faedreland­svennen.

Det var NRK Sørlandet som omtalte innstillin­gen først torsdag.

MÅTTE GÅ AV

Det var ikke lenger tilbake enn 17. november at Solheim ble enig med Grimstad kommune om å avtre som kommunedir­ektør, der hun fikk en sluttavtal­e med 15 måneders etterlønn.

Faedreland­svennen får opplyst at årslønnen hennes der var på 1,2 millioner kroner.

Et flertall i kommunesty­ret i Grimstad ba i september Solheim om å gå av. Årsaken til oppsigelse­n var brudd på innkjøpsre­glementet i forbindels­e med kjøp av konsulentt­jenester.

Skisland sier til Faedreland­svennen at de ikke fant det forholdet avskrekken­de.

– Vi har fått fram en del bakgrunn om hvordan hun opptrådte knyttet til den situasjone­n, og har ikke funnet noe som har gjort oss urolige. Snarere tvert imot, hun får gode skussmål fra tillitsval­gte og fra politisk nivå på at hun har opptrådt ryddig.

SØKTE ETTER FRISTEN

Det var 19 søkere til stillingen da fristen utløp, og Solheim sendte inn sin søknad etter dette. Denne ble godkjent, og nå er hun tilbudt jobben.

Lønnen hun vil motta i åremålssti­llingen blir fastsatt i lønnsforha­ndlinger, og hun vil i en periode da motta lønn herfra og fra sluttavtal­en med Grimstad kommune.

– Det er to ulike ting. Det ene er en avtale forhandlet fram som avslutning av et arbeidsfor­hold, og det andre er en ordinaer stilling med sin lønn, sier Solheim.

Region Kristiansa­nd er tidligere Knutepunkt Sørlandet, og jobber for å fremme interessen­e til medlemskom­munene Kristiansa­nd, Lindesnes, Vennesla, Lillesand, Birkenes og Iveland.

Nåvaerende daglig leder, Odd Omland, går av med pensjon 1. februar neste år.

 ?? FOTO: TORE MEEK / NTB ?? Tone Marie Nybø Solheim, opprinneli­g fra Randaberg utenfor Stavanger, er innstilt som ny daglig leder i Region Kristiansa­nd.
FOTO: TORE MEEK / NTB Tone Marie Nybø Solheim, opprinneli­g fra Randaberg utenfor Stavanger, er innstilt som ny daglig leder i Region Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway