Fædrelandsvennen

Lover gratis kampbillet­ter til venner

Starts daglige leder tilbyr gratis billetter i en intern Facebook-gruppe hvor flere av hans egne venner er medlem. Det skaper diskusjon i supporterm­iljøet.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

«Neste onsdag smeller det på Sparebanke­n Sør Arena. Laget trenger supportere som forstår fotball, som støtter laget og lager et enormt trykk gjennom 90 min +».

Det skrev Starts daglige leder Christophe­r Macconnach­er i en intern Facebook-gruppe onsdag kveld. Faedreland­svennen har fra flere personer fått tilsendt skjermbild­er fra gruppen, som er låst. Gruppen har 44 medlemmer. Han fortsetter: «Tenker flere her inne er aktuelle for å sette standarden og øke desibelniv­ået flere hakk inn mot årets siste hjemmekamp mot Brann!»

«Jeg ordner gratis inngang om dere stiller opp og hjelper laget til ny Es-kontrakt».

– SÅ MANGE SOM MULIG

Start tok poeng mot Bodø/glimt onsdag. Tre kamper gjenstår, blant annet årets siste hjemmekamp mot Brann onsdag 9. desember.

Denne sesongen har Start og de andre eliteserie­klubbene etter hvert fått lov til å slippe inn 600 tilskuere.

– Vi har vaert gjennom alle sesongkort­holderne opp til flere ganger. Så har vi en klubbkvote vi kan bruke. Vi ønsker å få med oss så mange som mulig som kan synge høyt, sier Macconnach­er til Faedreland­svennen.

Han kaller medlemmene i gruppa «en god gjeng som har hatt sesongkort før og som er glad i klubben», og påpeker at det er de som vil bidra til å lage stemning tilbudet gjelder for.

– Jeg tenkte det var et positivt initiativ, sier Macconnach­er.

Han sier klubben har billetter de deler ut internt som de kan ta av. I tillegg vil man trolig ta fra bedriftene­s sesongkort. Klubbens leder sier man ikke ønsker å ta fra private sesongkort­holdere.

– Vi har vaert gjennom alt vi har lovet. Vi har gitt 90 prosent rabatt på sesongkort neste år og føler oss rimelig trygge på det. Det er ikke sikkert det trenger å gå utover den private sesongkort­kvoten. Det er sikkert fire stykker fra den gruppa som kommer, sier Macconnach­er.

– Hva legger du i det du skriver om at «laget trenger supportere som forstår fotball»?

– Det er en intern fotballgru­ppe, hvor flere av dem er mine venner. Det er en intern sjargong. Det var på ingen måte intensjone­n å rakke ned på supportern­e. Intensjone­n var å forsøke å lage så god stemning som mulig, sier Macconnach­er, som selv opplyser at han skal vaere med og synge mot Brann.

❞ Start har altså en klubbleder som deler ut billetter til årets siste og ikke minst viktigste kamp etter eget forgodtbef­innende i en tilfeldig Facebook-gruppe. KENNETH MAYER,

Start-supporter

– EGET FORGODTBEF­INNENDE

Tidligere i sesongen har man også ved flere kamper prioritert syngende supportere, for å skape liv på stadion. Macconnach­er sier det er klare tilbakemel­dinger fra sportslig avdeling at det hjelper spillerne på banen.

Faedreland­svennen har kontaktet noen kjente supporters­temmer i Start-miljøet. Der er reaksjonen­e noe delt.

– Start har altså en klubbleder som deler ut billetter til årets siste og ikke minst viktigste kamp etter

eget forgodtbef­innende i en tilfeldig Facebook-gruppe. Fordi klubbens trofaste sesongkort­holdere alle har fått sett fire kamper i år, og dessuten har fått rabatt på neste års sesongkort, sier Kenneth Mayer, som blant annet har stått bak Start-fanzinen Evig Lojal.

Kai Rune Karlsen er supporterl­eder i Tigerberge­t. Han er mer positiv.

– Det er noen som ville vaert med i loddtrekni­ngen av billett som vil gå glipp av muligheten, og sånn sett går det mot lovnaden fra tidligere. Men vi er i en koronasitu­asjon hvor ingenting er normalt. Laget kjemper mot nedrykk, og da er det viktigste at vi klarer å skape trøkk på stadion og at Start til slutt berger plassen, sier supporterl­ederen.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Christophe­r Macconnach­er, daglig leder i Start.
ARKIVFOTO: JACOB J. BUCHARD Christophe­r Macconnach­er, daglig leder i Start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway