Fædrelandsvennen

Start – Bodø/glimt 1-1 (1-1)

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

På spørsmål om hvorvidt Daland er en interessan­t spiller for seriemeste­rne, er Knutsen mer utydelig.

– Vi ser hvem som er gode fotballspi­llere og følger med i markedet. Men det å kommentere andre sine spillere er litt respektløs­t, sier treneren.

Jesper Daland tar til seg rosen fra motstander­ens trener, og smiler godt når vi viderebrin­ger ordene fra Knutsen.

– Gøy å høre. Det er mange som mener og skriver, men akkurat nå er fokuset mitt litt annet. Kampene kommer tett og det er en enorm vilje fra min side til å holde seg i divisjonen. Så får vi se neste år, sier Daland til Faedreland­svennen.

– Er du litt mer usikker på hvor du spiller neste år enn du har vaert?

– Jeg er egentlig ikke det, men man vet aldri i fotball. Jeg trives her og har lyst til å vaere med på noe her. Jeg føler kampen i dag viser at vi har et høyt toppnivå. Det er mye å bygge på hvis vi kan holde plassen, sier 20-åringen, som har kontrakt med Start ut 2023.

– TAR STEG HELE VEIEN

Start-trener Joey Hardarson håper og tror at Daland skal klare å holde fokus på det han skal gjøre framover.

– Jesper tar til seg mye laerdom underveis. Han har vaert involvert i noen baklengsmå­l, men

● Tilskuere: 600 på Sparebanke­n Sør Arena

● Mål: 1-0 Isak Helstad Amundsen (selvmål 17), 1-1 Kasper Junker (str. 26).

● Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL.

● Gult kort: Jesper Daland, Mohamed El Makrini, Jonas Deumeland, Start, Patrick Berg, Alfons Sampsted, Bodø/glimt.

● Start (4-4-2): Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Jesper Daland, Kristoffer Tønnessen – Christian Bolaños (Kasper Skaanes fra 68. minutt), Mohamed El Makrini, Erlend Segberg (Mathias Bringaker fra 74. minutt), Eirik Schulze – Eman Markovic, Kevin Kabran

● Bodø/glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted (Morten Konradsen fra 59. minutt), Isak Helstad Amundsen (Marius Høibråten fra 83. minutt), Marius Lode (Elias Kristoffer­sen Hagen fra 78. minutt), Fredrik Bjørkan – Hugo Vetlesen (Sondre Brunstad Fet fra 59. minutt), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Philip Zinckernag­el, Kasper Junker, Ola Solbakken (Runar Hauge fra 78. minutt)

han tar steg hele veien og løser utfordring­ene han får veldig bra, sier Hardarson.

– Er du trygg på at han er med dere i 2021?

– Det er vanskelig å si. Vi vil bare at Jesper skal holde fokus og at det ikke blir for mye mediestyr rundt ham. At han bare sørger for å bli så attraktiv som han kan bli. Jesper har en flott tilnaermin­g til fotballen og jeg tror han takler sånne ting greit, sier Hardarson.

Som kunne ta med seg godord fra Kjetil Knutsen selv. Start er kun ett av fire lag som har tatt poeng mot Glimt denne sesongen, og lagets trener er imponert over utviklinge­n Start har hatt siden de tapte 6-0 mot samme motstander i august.

– Start har fine folk i klubben. Det er en klubb som hører hjemme i Eliteserie­n, Det er veldig likt der vi var i 2018, så jeg er veldig optimistis­k på vegne av Start. Det er viktig å ha Start i Eliteserie­n.

Jeg heier på Start og at de skal klare det. Man kan vaere kritisk til historien, men nå virker det som er det nøkternhet og hardt arbeid som gjelder, sier Kjetil Knutsen.

Start-trener Hardarson peker på en stor forskjell fra kampen i Bodø for noen måneder siden.

– Jeg tror vi hadde mye større tro på det i dag, enn vi hadde der oppe. Der oppe turte vi ikke og virket ikke som vi hadde tro eller håp. Da var jeg skuffet over inngangen til kampen. Mens i dag var det klart fra første stund at vi hadde tro på kampplanen. Innsatsen og moralen var helt fenomenal, sier Hardarson.

Start møter Mjøndalen søndag.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Eirik Schulze var involvert da Start tok ledelsen mot Bodø/glimt onsdag. Her spretter ballen forbi bortelaget­s målvakt Nikita Haikin.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Eirik Schulze var involvert da Start tok ledelsen mot Bodø/glimt onsdag. Her spretter ballen forbi bortelaget­s målvakt Nikita Haikin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway