Fædrelandsvennen

Nå blir det festival hele sommeren

Til sommeren skal Jan Kenneth Transeth og Diry Old Town gi publikum både konserter, quiz og annen underholdn­ing i Bendiksbuk­ta.

-

– Vi kom med et spørsmål til kommunen, og Tore tok det på strak arm. Han sa: «Kan dere ikke bare vaere i Bendiksbuk­ta?», sier Jan Kenneth Transeth.

Han hutrer i Bendiksbuk­ta i fire plussgrade­r, frisk bris og regn. En perfekt ramme for lansering av et sommerprog­ram.

Her skal Dirty Old Town til sommeren iverksette konseptet Bendiks, altså etter et forslag fra Kristiansa­nd kommunes arrangemen­tsansvarli­ge Tore Løvland.

– Vi er glad det skjer noe i byen, for nå har det vaert unntakstil­stand lenge. Hvis vi kan legge til rette for at disse dyktige folkene kan få gjort noe bra, så er vi med, sier Tore Løvland.

NAVN FRA RAVNEDALEN LIVE

Bendiks skal vaere et av og på-konsept fra 1. juni og ut gjennom sommeren. Artistene som er klare er Frida Ånnevik, Bjørn Eidsvåg, Eva Weel Skram, Magnus Grønneberg, delillos og Jonas Fjeld.

Disse var i utgangspun­ktet booka til Cafe Generalen.

– Men siden vi ikke vet om det fortsatt blir en meters avstand mellom folk til sommeren, kunne de blitt for store for den. Dermed flytta vi dem, sier Transeth.

Ellers vil arrangøren­e ha bred profil, med både kommersiel­le og smale artister. Og for alle aldersgrup­per.

– Dessuten legger vi opp til å bli en scene for humor, og kanskje quiz og bingo. Dette jobber vi med nå, sier Transeth.

❞ Vi har planlagt dette siden rett etter sommeren

JAN KENNETH TRANSETH,

TRENGTE STABILITET

Det var behovet for et fleksibelt område hvor man kan strekke publikumsm­engden i begge retninger som førte til avtalen mellom tkommune og arrangør.

– Etter å ha jobba i ni måneder

Old Town

Dirty med å flytte på eventer, fant vi ut at vi må se fremover og tenke stabilitet. Vi tenkte på åssen det hadde vaert i sommer med en annen smittesitu­asjon, og at hvis vi hadde et stort område med masse plass gikk det an å skalere opp eller ned, sier Transeth.

Det var altså her Tore Løvland kom opp med Bendiksbuk­ta.

– Vi tenker 200 stykker ganger ti, slik at vi kan ha 2000 mennesker her delt inn i ti soner. Vi vet jo ikke hvordan det blir til sommeren. Kanskje har vi en vaksine på plass da, sier styreleder Mira Svartnes Thorsen.

PLASS TIL ANDRE

Samtidig skal også festivalen­e Måkeskrik og Sommerbris ha sine arrangemen­ter i bukta i samme periode.

– Dem har vi allerede hatt samtaler med for å gjøre et samarbeid, sier Transeth.

– Og hvis det kommer flere har vi en avtale om at andre arrangører også kan få mulighet til å slippe til her i sommer, sier To

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? F.v. Kurt Tange Jensen og Tore Løvland fra kommunen som tilbyr lekeplass i Bendiksbuk­ta til Dirty Old Town ved Mira Svartnes Thorsen, Jan Kenneth Transeth og Ingunn Bernhardsd­ottir Engen.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN F.v. Kurt Tange Jensen og Tore Løvland fra kommunen som tilbyr lekeplass i Bendiksbuk­ta til Dirty Old Town ved Mira Svartnes Thorsen, Jan Kenneth Transeth og Ingunn Bernhardsd­ottir Engen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway