Fædrelandsvennen

Koalisjone­n satser ikke på ungdomsarb­eid

Budsjettet til Kristiansa­nd kommune utnytter ikke potensiale­t som ligger i ungdomsarb­eid i regi av kristne menigheter, foreninger og lag.

- JONAS EK, fylkeslede­r i Agder KRFU

● Det burde bli lettere for frivillige å bidra til å gjøre Kristiansa­nd og regionen rundt god å vokse opp i. Det framlagte budsjettet bidrar ikke til det. De prioriteri­ngene som er gjort skaper tvil om tilstedeva­erelsen av den bakenforli­ggende logikken.

Ungdomsarb­eiderne skaper trygge og gode møteplasse­r for alle ungdommene i byen. Det resulterer i en rekke rusfrie arenaer der ungdommer fra hele regionen deltar. La oss ikke undergrave verdien av et godt og rusfritt tilbud til barn og unge.

Jeg stiller meg undrende til frykten for ungdomsarb­eid i kristelig regi som dette budsjettet baerer så tydelig preg av. Når vi ser at noen klarer å drive et godt ungdomsarb­eid, er det viktig at vi bidrar til at slike tilbud videreutvi­kles. Menigheten­e i byen jobber konstant med dette, enten det er å forbedre eksisteren­de arbeid eller utvikle nytt og skape nye møteplasse­r. For å få til dette er en helt avhengig av kommunal støtte. Et eksempel her er Søgne misjonskir­ke som ønsker sterkt å drive ungdomsarb­eid, men som kun får støtte fra KRF som i dag sitter i opposisjon.

I politikken er en god og trygg oppvekst for alle et sentralt mål. Når noen utenfor kommunen deler det samme målet og tilbyr seg å gjøre en jobb, burde dette bli tatt imot med åpne armer, og derfor bevilget litt økonomisk støtte. Greia med frivilligh­eten er at den kronen du investerer får du 4 kroner igjen for. Det er ikke noe mindre enn en gavepakke for byens politikere. Ta den og gjør plass i budsjettet!

 ??  ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD
FOTO: JACOB J. BUCHARD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway