Fædrelandsvennen

Palestiner­ne mister arabisk støtte

Nils Vidar Engelien, leder Norsk Folkehjelp Kristiansa­nd, skriver i et leserinnle­gg at den støtten palestiner­ne hadde i naerområde­t svinner og de føler seg stadig mer isolert og alene.

- VIDAR OLSEN

● Denne utviklinge­n er noe palestiner­ne kan takke seg selv for.

I et intervju med den saudiarabi­ske Tv-kanalen al-arabiya, sier den tidligere saudiarabi­ske spionsjefe­n Bandar bin Sultan at palestinsk­e ledere er «fiaskoer» som konsekvent har gått glipp av muligheter til å finne en løsning med Israel. Også den mektige saudiarabi­ske kronprinse­n Mohammed bin Salman skal ha kommet med lignende uttalelser i et møte med jødiske ledere i USA i 2018. Gjennom 40 år har det palestinsk­e lederskape­t forkastet enhver mulighet til fred ved å avvise alle tilbudene de har fått, skal Salman ha sagt i møtet.

Stadig flere arabiske land i regionen har funnet ut at fred, samarbeid og handel med Israel styrker samholdet mot en stadig økende trussel og aggresjon fra deres felles fiende, sjia-muslimske Iran.

Arabiske land har tydeligvis ansett samarbeide­t med Israel som viktigere enn fortsatt ubetinget støtte til passive palestiner­e som i mange år har nektet å møte Israel i forhandlin­ger og i stedet ventet på at verdenssam­funnet skal presse Israel til å komme med ensidige innrømmels­er.

Engelien skriver at Israel i løpet 2020 har revet flere palestinsk­e hjem enn noensinne før, men sier ingenting om at årsaken til dette er at mange av dem rett og slett er ulovlig oppført.

Israelske myndighete­r har på samme vis også revet ulovlig oppførte boliger i jødiske utposter.

På samme vis som i Norge, så er det heller ikke i dette området fritt frem for å bygge hvor som helst uten at det foreligger regulering­splan og byggetilla­telse.

 ??  ?? FOTO: MUSSA ISSA QAWASMA / NTB
FOTO: MUSSA ISSA QAWASMA / NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway