Fædrelandsvennen

Reagerer på manglende dialog fra kommunen

Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n mener kommunen ikke har hatt en god nok dialog med naeringsli­vet i forkant av innstrammi­ngene som kom tirsdag.

- TEKST: PETTER ENGNES petter.engnes@fvn.no

– Det skaper en uryddig fremtoning overfor innbyggern­e. Vi reagerer på måten kommunen angriper dette på. Forrige uke hadde de pressekonf­eranse på fredagen, da informerte de byens borgere om hva som skjer, og etterpå hadde de møte med byens naeringsli­v. Det blir for meg helt motsatt rekkefølge. Hvis vi hadde hatt den runden først, så kunne kommunen vaert mye tydeligere til sine innbyggere, sier Roar Vigeland Osmundsen, naeringspo­litisk leder i Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n til Faedreland­svennen.

Han påpeker at ved å ha en dialog med kommunen kunne naeringsli­vet bidratt med å bedre videreform­idle informasjo­nen ut til innbyggern­e i Kristiansa­nd.

– Hadde man stokket om på innspill fra naeringsli­vet og pressekonf­eranse fredag, så kunne vi gitt innspill om blant annet munnbindbr­uk som kunne gjort budskapet fra kommunen mer tydelig enn det var. Og det hadde gjort det enklere for kjøpesentr­e og Kvadraturf­oreningen å gi et klart budskap til alle som driver butikk, presiserer han.

STØTTER DE NYE TILTAKENE

Osmundsen har forståelse for at den pågående smittesitu­asjonen i kommunen fører til strengere tiltak.

Et av forslagene som ble nedstemt i det ekstraordi­naere formannska­psmøtet tirsdag, gikk på å tillate alkoholser­vering, begrenset til tre enheter, mellom klokka 12 og 21.

– Vi har forståelse for de tiltakene som nå er innført. De har blitt gjort mange andre steder. Forslaget om maks tre enheter virket fornuftig, men vi har forståelse for den situasjone­n vi er i akkurat nå. Vi håper kommunen tar med innspill fra bransjeakt­ører etter hvert som vi får åpnet opp litt igjen.

Han håper også at kommunen kan komme på banen for å hjelpe naeringsli­vet.

– En ting er å komme med noen tiltak nå for å stoppe smitten. Det tror jeg alle har sympati for. Men det er noen virksomhet­er som blør fort, som butikker, utesteder og kjøpesente­r. Vi håper kommunen kan hjelpe oss med å hente inn noe av det tapte etter nedstengni­ngen.

HAR FORSTÅELSE

Naeringssj­ef i kommunen, og leder for Business Region Kristiansa­nd, Geir Askvik Haugum, håper kommunen kan ha en god dialog med naeringsfo­reningen.

– Vi søker å ta med naeringsfo­reningen i våre beslutning­er så langt det lar seg gjøre. Vi ønsker å rådføre oss i forkant og i etterkant av slike beslutning­er. De ble informert i forkant av dette møtet, og fikk muligheten til å komme med innspill, sier Haugum og utdyper at situasjone­n har vaert ekstraordi­naer:

– Hovedgrepe­t nå for Kristiansa­nd er å ha tiltak som er på lik linje med de nasjonale tiltakene som har vaert til nå. Da de nasjonale tiltakene ble endret i natt, måtte Kristiansa­nd innføre egne lokale tiltak for å føre videre de tiltakene som har vaert til nå, i tillegg til eventuelle strengere tiltak på grunn av smittesitu­asjonen.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Roar Vigeland Osmundsen reagerer på måten kommunen ikke har tatt med naeringsli­vet i dialogen om tiltakene i Kristiansa­nd.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Roar Vigeland Osmundsen reagerer på måten kommunen ikke har tatt med naeringsli­vet i dialogen om tiltakene i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway