Fædrelandsvennen

Ladbar Kina-oppfølger som imp

De har klart det igjen, kineserne som lager Mg-bilene. Med snart 4000 solgte elektriske MG ZS EV i Norge, presentere­r de nå den mellomstor­e ladbare suv-en MG EHS. Den imponerer!

-

Med sju års garanti/150.000 kjørte kilometer, er det tydelig at den kinesiske produsente­n er full av selvtillit når de debuterer i den ladbare klassen. Etter noen timer bak rattet i bilen tror vi at selvtillit­en er berettiget.

La oss starte innvendig. For her er det faktisk riktig lekkert. Ingen hardplast, mykt materiale i dashbord med sydde sømmer, skinnseter og en tydelig infoskjerm med 360 graders kamera som er enkel å håndtere. Og når vi lukker dørene får vi godfølelse, intet hardt smell men et hyggelig «premiumsuk­k», så er de lukket.

LUXURY-UTGAVEN

Nå kjørte vi riktignok Luxury-utgaven til 420.000 kroner med panoramaso­ltak, led hovedlykte­r, 360 graders kamera, forseter i Bader-skinn og alcantara og litt annet snadder du ikke får på Comfort-utgaven til 380.000 kroner. Så kanskje velger de fleste å gå opp 40.000 kroner og få full pakke på Kina-bilen.

Vi vet at det har vaert skepsis blant bilfolket til de superfersk­e kinesiske bilproduse­ntene. Men her skulle man nesten tro at Mgfabrikke­n

har vaert på intensivku­rs hos både europeiske og veletabler­te asiatiske bilfabrikk­er. For MG EHS står på de fleste områder ikke tilbake for de mer etablerte konkurrent­ene.

Før vi starter kjøreturen, skal vi se litt på hva du får om du velger å satse på denne nykommeren på markedet for ladbare suv-er. Innvendig er det god plass, ikke minst til baksetepas­sasjerene, og bagasjerom­met på 448 liter er vel akkurat så stort at det holder i en familiebil. Som hos andre ladbare hybrider stjeler batteriene litt av høyden bakerst, et greit lite rom under bagasjerom­golvet har plass til ladekabele­n.

Fra førersetet har du god oversikt, og vi satt faktisk både støtt og godt. Også passasjers­etet har elektrisk justering. Varmen i setene har litt overrasken­de bare ett trinn, men passe sterk da vi var på tur i et par kuldegrade­r.

EN SPREKING

Elektrisk kjørelengd­e er et nøkkelord både på elbiler og plug-in utgavene. Med rundt 50 kilometer til disposisjo­n burde det holde til at daglig kjøring skjer miljøvennl­ig og billig. Bensinmoto­ren på 162 hk kombineres med elmotor på 122 hk og gir tilsammen 258 spreke hestekreft­er. 0–100 km/t på under sju sekunder er faktisk kjapt. Motoren kombineres med en 10 trinns automatkas­se. I bytrafikke­n følte vi noen ganger at den kjører på litt høyt turtall. Det gir kjapp reaksjon, men litt mer lyd enn ønskelig.

MG EHS kan likne på både suver eller crossovere fra både Europa og Asia. Det er det ingen grunn til å skamme seg over. Moderne i uttrykket også utvendig, men kanskje litt anonym.

Så var det kjøringen, da. Vi kom faktisk tilbake med et smil om munnen. For nyeste MG imponerte. Alt virker solid skrudd sammen, styring og fjaering funge

 ??  ?? Den ladbare suv-en, eller kanskje skal vi kalle den en cross-over, MG EHS, er svaert lik mange konkurrent­er i klassen. Den imponerer på kvalitet, plass og kjøreglede.
Den ladbare suv-en, eller kanskje skal vi kalle den en cross-over, MG EHS, er svaert lik mange konkurrent­er i klassen. Den imponerer på kvalitet, plass og kjøreglede.
 ??  ?? Airconditi­on styres enkelt og greit fra den store infotainme­ntskjermen.
Airconditi­on styres enkelt og greit fra den store infotainme­ntskjermen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway