Fædrelandsvennen

Ferdig som styreleder i Start

Dag Andersen gir seg som styreleder i Start etter ett år i vervet.

- STEFFEN STENERSEN

– Jeg kan bekrefte at jeg ikke stiller til gjenvalg, sier Dag Andersen til Faedreland­svennen.

Det er helsemessi­ge årsaker som nå gjør at Andersen gir seg som styreleder i IK Start etter ett år i vervet. Andersen sliter med en kronisk sykdom kalt Guillain-barré syndrom som gjør det vanskelig å fortsette som styreleder.

Han tok over etter Monica Bergin Grimstad etter årsmøtet i 2020, etter å ha vaert nestleder før det. Andersen har gjennom mange år hatt forskjelli­ge roller i Start.

– UTFORDREND­E

Styreleder­en beskriver det siste året slik:

– Det har vaert utfordrend­e. Spesielt siden det ble nedrykk. Men det har samtidig vaert et godt samarbeid mellom IKstyret og samarbeids­styret, sier Andersen.

Start er i dag organisert gjennom en såkalt dualmodell, hvor styrene i IK Start og aksjeselsk­apet Start En Drøm samarbeide­r. IK Start har ansvaret for den sportslige delen av klubben.

Andersen sier han har spilt inn navn til valgkomite­en, men ønsker overfor Faedreland­svennen ikke å kommentere hvilke navn.

Erik Gelmuydeen, leder av valgkomite­en, skriver i en tekstmeldi­ng til Faedreland­svennen at han «kommer tilbake når det er noe å meddele».

– Du skal ha litt god tid, for det er krevende arbeid. Den som tar over, må fortsette å holde i det gode samarbeide­t med Start En Drøm, sier han.

– Hvor utfordrend­e er den organiseri­ngen?

– UTROLIG SPENNENDE

– Jeg synes ikke det har vaert vanskelig i det hele tatt. Vi har stort sett hatt felles styremøter gjennom hele 2020 og fram til nå. Det er veldig gunstig, for da kommer man tett på, sier Andersen, som bekrefter at han ville stilt til gjenvalg om helsen hadde holdt.

Han sier han nå har stilt seg til rådighet i andre organer og komiteer i klubben om det skulle vaere ønskelig.

– Det har vaert utrolig spenne nde og gøy arbeid. Jeg har fått jobbe med mange flotte mennesker i styret, administra­sjonen og sportslig avdeling, sier Andersen, som ble valgt som styreleder kun dager før Norge stengte ned som følge av koronasitu­asjonen.

– Og du kommer til å følge med på Start uansett?

– Jaja. Det er til jeg dauer, sier Andersen.

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Dag Andersen, styreleder i IK Start, under årsmøtet 2020.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Dag Andersen, styreleder i IK Start, under årsmøtet 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway