Fædrelandsvennen

KORONA NRK tv i pandemiens dager

I pandemiens dager er det mange grupper som opplever livet som tungt og krevende.

- SVEIN TAKLE

● Også disse gruppenes behov må vektes mot viktige hensyn til smittevern.

Det er bra at mange på lokalt nivå er opptatt av å motvirke skadevirkn­ingene. Men nasjonalt kunne det vaert gjort noe for å motvirke skaden ved sterkt innskrenke­de gudstjenes­ter.

Helt vanlige gudstjenes­ter er for tiden et stort savn for mange. Riktignok er det bestemt at inntil 100 personer – mot en tid bare 10 – fra

23. februar kan få delta.

Men NRK burde i disse dager ha sett det som en naturlig og viktig oppgave å overføre gudstjenes­ter på tv – ikke bare i radio. Som allmennkri­ngkaster skal NRK vaere «et demokratis­k, sosialt og kulturelt virkemidde­l i samfunnet», med «et bredt tilbud av programmer og styrking av mangfold og kultur».

I vinter – som alle vintre – er tvtilbudet i helgene som en endeløs sportsrevy. Selvsagt til glede for de mange som liker sport. Men til liten trøst for de mange som savner gudstjenes­ten. Selv i helgene før ski-vm sendte NRK sport på tv i naer 20 timer. Men NRK kan ikke finne plass til en times gudstjenes­te.

Interessen skal vaere for liten. Kan dette henge sammen med at folk ikke ser etter programtil­bud de ikke regner med å finne?

I Danmark og Sverige er det derimot mulig å se gudstjenes­ter på tv – i Sverige riktignok utenom vanlig kirketid. I Norge er fordelinge­n på TV mellom sport og gudstjenes­ter uforholdsm­essig og urimelig. Ikke minst i pandemiens dager er det all grunn til å gjøre noe med det!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway