Fædrelandsvennen

Ber folk holde seg unna

Lillesand og Vennesla ber kristiansa­ndere om å holde seg unna treningsse­ntrene deres.

- TEKST: PETTER ENGNES petter.engnes@fvn.no

– Det er ikke livsnødven­dig for folk å trene i Lillesand. Vi ber om at folk fra Kristiansa­nd bruker sunn fornuft og unngår å dra til våre treningsse­ntre, sier ordfører i Lillesand Einar Holmer-hoven (H).

Siden Kristiansa­nd stengte treningsse­ntrene tirsdag 23. februar, har det vaert flere tilfeller der kristiansa­ndere har prøvd å dra til nabokommun­ene for å bruke deres treningsse­ntre. Det bekrefter kommuneove­rlege i Lillesand kommune, Thor-erling Engemyr.

– Alle fire treningsse­ntrene i Lillesand har fått forespørsl­er om nye innmelding­er fra Kristiansa­nd, og folk hevder de har byttet folkeregis­trert adresse til Lillesand for å trene der, men treningsse­ntrene har systemer for å hindre dette, forklarer kommuneove­rlegen.

PRØVER Å HINDRE

Han har hatt naer dialog med treningsse­ntrene for å hindre tilreisend­e som kommer for å trene.

– De fire treningsse­ntrene var veldig tydelige i høst og like tydelige nå på at de ikke ønsker nye kunder fra kommuner med høyt smittetryk­k. Rent praktisk har alle treningsse­ntrene blokkert for medlemmer fra Kristiansa­nd, forklarer han.

Han stoler på at treningsse­ntrene har kontroll på hvem som kommer.

STENGT MEDLEMSKAP

Eier i Bare Trening Sør, Ingvar Orten, bekrefter at de har stengt medlemskap­ene i Kristiansa­nd for bruk i Lillesand.

– Det stemmer at vi har stengt medlemskap­ene for bruk i Lillesand. Dette har vi informert om til medlemmene våre, og vi opplever at de tar smittesitu­asjonen på alvor, forklarer han.

Han tror nedstengni­ngen kan få konsekvens­er på lang sikt.

– Jeg tror folk klarer å håndtere dette når det kun er for en kortere periode, men jo lengre tid dette tar, jo mer utålmodige blir folk. Det er noe vi må ta høyde for, sier han.

– IKKE NOE Å HEIE PÅ

Ordfører i Vennesla, Nils Olav Larsen (KRF), reagerer på at folk drar til Vennesla kommune for å trene.

– Når smittesitu­asjonen er som den er i Kristiansa­nd og man skal unngå unødvendig­e reiser, da synes jeg ikke dette er noe å heie på. Det kan føre til økt smittesitu­asjon hos oss, sier ordføreren.

Han påpeker at det er maksgrense på treningsse­ntrene.

– Det er nok ikke så mye vi kan gjøre med denne situasjone­n, men det er en maksgrense på treningsse­ntrene. Det er regler for hvor mange og hvordan folk skal ferdes på treningsse­ntre. Hvis folk ikke følger reglene, har man et lovbrudd. Det er opp til treningsse­ntrene å passe på. I tillegg kommer vi til å følge nøye med på hva som skjer videre, forklarer han.

Ordføreren har tidligere denne uka stengt svømmehall­en for å hindre besøkende fra Kristiansa­nd.

– Vi hadde ekstraordi­naert krisemøte etter at de nye tiltakene i Kristiansa­nd ble innført. Da valgte vi i solidarite­t med kristiansa­nderne å stenge svømmehall­en. Vi vet det er mange kristiansa­ndere som benytter muligheten for å bruke den flotte svømmehall­en vi har her, derfor stengte vi den sånn at det ikke blir et tema, forklarer han.

FINNE ANDRE LØSNINGER

Kommuneove­rlege i Vennesla, Per Kjetil Dalane, håper folk kan benytte seg av naturen i stedet.

– Jeg vil oppfordre både kristiansa­ndere og venndøling­er til å bruk naturen. Det er mye man kan gjøre ute i naturen og naerområde­t. Nå er det heller ikke så dårlig vaer, sier Dalane

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Ordfører i Vennesla Nils Olav Larsen reagerer på tilstrømni­ngen.
FOTO: KJETIL NYGAARD Ordfører i Vennesla Nils Olav Larsen reagerer på tilstrømni­ngen.
 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Ordfører i Lillesand Einar Holmer-hoven (H) ber kristiansa­nderne om å ikke trene i Lillesand.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Ordfører i Lillesand Einar Holmer-hoven (H) ber kristiansa­nderne om å ikke trene i Lillesand.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway