Fædrelandsvennen

Ansatte frykter å miste smakssanse­n

Ansatte hos Smag & Behag er ikke bare redde for å miste gjester på grunn av korona. De er også oppriktig bekymret for smakssanse­n.

- VEGARD DAMSGAARD

– Vi vet at mange koronasyke har slitt med å få smakssanse­n tilbake, det har tatt tid. Det blir som snekkeren som mister hammeren, om vi mister smakssanse­n, sier Smag & Behaginneh­aver Hans Petter Klemmetsen til Faedreland­svennen.

Den populaere restaurant­en i den tidligere gymsalen på Kongensgat­e skole hadde rukket å ha åpent i to uker før de igjen måtte lukke denne uka.

Kommunen beordret skjenkesto­pp fra onsdag som følge av økende smittespre­dning.

– INGEN VIL BLI SYKE

Sånt faller sjelden i smak hos en restaurant­sjef, som likevel har sans for dugnad.

– Nå må vi få bukt med de her greiene. Vi hadde fullbooket hele uka, men får bare ta støyten hele gjengen, sier Klemmetsen, og legger til at det ikke er mulig for dem å holde åpent uten alkoholskj­enking.

– Det er så stor del av hele pakka, påpeker han.

Ifølge FHI er de vanligste symptomene på covid-19 som følger:

«Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpustet­het.»

Dermed er det ikke bare av hensyn til gjestene, men også bekymrede ansatte, at Smag & Behag legger lokk på grytene.

– Vi jobber med mat og vin og har ikke lyst å miste smakssanse­n, noen av oss. Med dette viruset synes ikke servitører det er så gøy å vaere på jobb, fordi ingen har lyst til å bli syke, sier Hans Petter Klemmetsen.

TROR PÅ ET GODT 2021

Nå tar de en uke av gangen, og har ikke lyst å gjette hvor lenge det vil vare. Korona har gitt kluss for restaurant­en i Kristiansa­nd hele veien, helt siden åpningen ble utsatt i fjor vår.

– Vi vil at det skal bli god kontroll på smitten før vi ønsker å åpne, understrek­er restaurant­driveren, som er forsiktig optimist for 2021:

– Vi håper og tror kan bli fin sesong for oss på Sørlandet, for vi tror ikke det blir så mye reising utenlands.

Men bank i bordet med hvit duk: Enn så lenge har ingen av de 60–70 ansatte verken i Grimstad eller Kristiansa­nd blitt smittet.

Grimstad-restaurant­en har for øvrig vaert stengt i hele år. Innmaten i kjøkkenet er revet ut og skiftet i anledning 10-årsjubileu­m. Planen er nyåpning 4. mars.

 ?? ARKIVFOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Daglig leder Hans Petter Klemmetsen og restaurant­sjef Elise Jølstad fotografer­t da restaurant­en fortsatt var åpen, og stemningen følgelig litt bedre, sist høst.
ARKIVFOTO: JACOB J. BUCHARD Daglig leder Hans Petter Klemmetsen og restaurant­sjef Elise Jølstad fotografer­t da restaurant­en fortsatt var åpen, og stemningen følgelig litt bedre, sist høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway