Fædrelandsvennen

Flom stengte Brokke alpinsente­r

Torsdag ble Brokke alpinsente­r stengt på grunn av flom. Den inntraff da is og snø proppet igjen inntaket til kraftverke­t like ved.

- TORGEIR EIKELAND

VALLE

– Det ser ikke ut til at vannet stiger nå lenger, så vi tror det verste er over nå, sier daglig leder Kjell Brokke ved Brokke alpinsente­r like etter klokka 15 torsdag ettermidda­g.

Klokka 12.30 hadde alpinsente­ret blitt stengt på grunn av flom. Den oppstod fordi is løsnet lenger oppe i elva som går forbi alpinsente­ret, og ifølge vitner skal vannet ha gått høyt ned gjennom Evardalen.

Is- og snøproppen som løsnet lenger oppe i dalen, ble sittende fast i inntaket til kraftverke­t like nedenfor skianlegge­t. Dermed begynte vannet å stige kraftig.

KAN KJØRES PÅ

Oversvømme­lsen truet med å blokkere veien over til skianlegge­t, og den gikk også opp på parkerings­plassen.

– Det går an å kjøre på veien, men kommunen ville stenge skianlegge­t av beredskaps­hensyn. Det handler om at for eksempel ambulanser skal kunne ta seg over til skianlegge­t, forklarer Kjell Brokke.

Ifølge ham var ikke noe av hyttebebyg­gelsen i fare torsdag ettermidda­g, etter at hundrevis av vinterferi­erende mennesker var evakuert da skianlegge­t stengte.

VANNET MÅ NED

– Mange valgte å bare gå ut, for det lot seg lett gjøre å ta seg ut til fots, sier Brokke.

Han håper å få alpinsente­ret åpnet igjen fredag, men da må vannet synke først.

Det meldes samtidig at alle vil få tilgodelap­p på dagskort, eller eventuelt refundert beløpet.

Oppe i hyttelands­byen over skianlegge­t sitter Anders Jonasson som har sendt Faedreland­svennen bilder av oversvømme­lsen:

– Det er ganske mange mennesker som sitter i hyttene nå, og vi trodde jo først at vi kunne bli isolert her. Veien har rast litt ut et sted på veien ut til skianlegge­t, forteller Jonasson.

 ?? FOTO: ANDERS JONASSON ?? En ispropp i inntaket til kraftverke­t korket igjen elva slik at alpinsente­ret måtte stenges.
FOTO: ANDERS JONASSON En ispropp i inntaket til kraftverke­t korket igjen elva slik at alpinsente­ret måtte stenges.
 ?? FOTO: ANDERS JONASSON ?? Parkerings­plassen ved skisentere­t står under vann.
FOTO: ANDERS JONASSON Parkerings­plassen ved skisentere­t står under vann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway