Fædrelandsvennen

Over ti millioner i støtte til naeringsli­vet i Kristiansa­nd

Regjeringe­n har utvidet kompensasj­onsordning­en til kommunene, og i Kristiansa­nd kan naeringsli­vet nå søke på drøyt 10 millioner kroner.

- TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no

KRISTIANSA­ND

– Jeg vil at det skal vaere mulig å drikke kald CB i sommer. Da kan vi ikke risikere at folk i utelivsbra­nsjen mister jobbene nå. Jeg håper ordføreren får disse pengene ut raskt, uttaler bystyremed­lem Amalie Gunnufsen (H) til Faedreland­svennen.

I Kristiansa­nd er det nylig vedtatt strengere smittevern­regler med full skjenkesto­pp, og mange av byens restaurant­er har valgt å stenge.

– Kristiansa­nd skal ha et kulturog uteliv etter pandemien. Nå har kommunen strammet inn og jeg håper disse naeringene står først i køen når pengene deles ut, sier Gunnufsen.

Kristiansa­nd kommune får nå 10,3 millioner som skal deles ut til deler av naeringsli­vet som er saerlig hardt rammet av smittevern­tiltakene.

NY PAKKE

Agder får 29,5 millioner av en pakke på 500 millioner til landets kommuner, som bygger på 500 millioner i den opprinneli­ge pakka. Disse var satt av til kommuner med unormalt høy arbeidsled­ighet, mens pengene denne gangen går til samtlige kommuner i landet.

Enigheten om totalt én milliard til kommunenes naeringsli­v traff regjerings­partiene med Frp den 19. februar. Formålet er at pengene skal bidra til å redde arbeidspla­sser og bedrifter.

– Vi spiller på lag med et norsk naeringsli­v som kjemper en hard kamp, det skal de vite. For oss har det vaert verdifullt å lytte til bedriftene og kommunene. Derfor er det nå gjort endringer i tildelinge­ne til kommunene og kompensasj­onsordning­en til bedriftene. Nå er det viktig at pengene kommer raskt fram til de som trenger dem, sier stortingsr­epresentan­t

Svein Harberg (H) i en pressemeld­ing.

KOMMUNENE BESTEMMER

Det er opp til kommunen å dele ut pengene, og det er ikke lagt sterke føringer på hvem de bør gå til. Men de er ment for deler av naeringsli­vet som faller utenfor de ordinaere kompensasj­onsordning­ene.

Statsråd Kjell Ingolf Ropstad (KRF) håper imidlertid pengene kan gå til andre formål enn de som lever av ølsalg.

– Eksempler på virksomhet­er som vil kunne vaere aktuelle kan vaere bruktbutik­ker og attførings­bedrifter, uttaler han i pressemeld­ingen.

H

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Restaurant­eierne bør kjenne sin besøkelses­tid når kommunen skal dele ut drøyt til millioner statlige koronakron­er.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Restaurant­eierne bør kjenne sin besøkelses­tid når kommunen skal dele ut drøyt til millioner statlige koronakron­er.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway