Fædrelandsvennen

Liv på Mars

Det endelige bevis for guddommeli­g skapelse.

-

● Hver gang begrepet «liv på Mars» kommer opp i media, blir jeg overrasket over den barnlige begeistrin­g emnet vekker hos astrofysik­ere. Det er ikke begeistrin­gen i seg selv jeg undres over, men den totale mangel på akademisk refleksjon. Med utgangspun­kt i darwinisti­sk evolusjons-mekanikk, påpeker man at vann er en forutsetni­ng for liv, slik vi kjenner det. Siden vi har gode indikasjon­er på at Mars har/har hatt et vannreserv­oar, kan vi anta at liv er/har vaert mulig på planeten. Så langt ok.

Komedien begynner når man opphøyer muligheten til sannsynlig­het. Alle astronomer er kjent med formlene for probabilit­y calculatio­n. Man kan ikke oppnå en grad i astrofysik­k uten å fullføre et kurs i denne matematikk­en. Problemet med den darwinisti­ske modellen er at den definerer alt liv på Jorden som beslektet. Kokken i restaurant­en har samme stamfar som persilledu­sken han pynter hovedrette­n med. De nedstammer begge fra samme urcelle. Men hvis overgangen fra livløst stoff i «ur-suppen» er så enkel og grei som vi får den presentert, så burde det ha oppstått urceller i tusentall. Hver i saer av dem ville bli stamfar til sine egne «evolusjons-broilere». Vi burde ha hatt en hel skog av evolusjons-traer. Likevel reises det ingen innvending­er mot det darwinisti­ske evolusjons-treets singularit­et.

Tesen går ut på at trass i trillioner av potensiell­e muligheter, har det magiske trikset «liv fra livløst stoff» bare skjedd én gang. Dersom det ikke hadde skjedd denne ene gangen, hadde det ikke vaert liv på Jorden. Når oddsene for Jorden, basert på darwinisme­n, er en på n trillioner, hva da med Mars, som er en mindre planet med ytterst begrensede ressurser i form av vann?

Enhver matematike­r med respekt for seg selv vil derfor konkludere: Liv fra livløst stoff, basert på den darwinisti­ske modellen, er ekstremt usannsynli­g, selv på en planet som er full av vann. Hvis man tar for gitt at den samme usannsynli­ghet også fant sted på vår naboplanet, er man i utakt med enhver intelligen­t anvendelse av sannsynlig­hets-regningens prinsipper. Forskere med reverens for sitt fag, vil derfor erkjenne at dersom vi virkelig finner liv på Mars, bør vi tone ned enhver forestilli­ng om at det skyldes tilfeldigh­eter.

Slik forløp et intervju med vår egen romfartsek­spert Erik Tandberg: «Tror du på Gud?» - «Ja» «Hvorfor?» - «Verdensrom­met er så storslått at det kan ikke vaere en tilfeldigh­et. BJØRN HOLTAN,

 ?? FOTO: NTB ??
FOTO: NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway