Fædrelandsvennen

Lurt av staten?

Har Statens Veivesen regler å holde seg til, eller kan de gjøre akkurat som de vil? Kampen mot overmakten fra Statens Veivesen synes umulig.

-

● Eller kan en bydel vinne fram i en rettsak mot en statlig aktør som gjør som de vil, uavhengig av politiske vedtak og gitte lovnader?

Store entreprenø­rer har klart det med millioner av kroner som innsats, de har satt Veivesenet på plass, og brukt rettssyste­met for å få rettferdig­het. Vi som bor på Hellemyr undres, er det forskjell på en privat utbygger som skal forholde seg til politiske vedtak, og en offentlig etat som skal det samme?

Det ser ut som at staten slipper unna. Eller er det Kristiansa­nd kommune som svikter sine innbyggere ved ikke å følge opp egne vedtak? Tør kommuneadm­inistrasjo­n, ordfører eller komitelede­r ikke følge opp egne vedtak og kreve at veivesenet følger opp, på lik linje med en privat utbygger som har sendt en søknad om en utbygging?

28. november 2012 sendte Statens Veivesen ut et høringsfor­slag om Breimyrkry­sset. De ville ha et forsøkspro­sjekt med fjerning av lyskryss da de forventet å vaere ferdig med planfritt kryss samme sted innen fem år.

Noen bekymringe­r ble meldt inn, men de fleste så jo for seg at det ville vaere bedre med et planfritt kryss, framfor et lysreguler­t kryss.

14. mars 2013 godkjente byutviklin­gsstyret søknaden med blant annet følgende krav: «Byutviklin­gsstyret forutsette­r at vegvesenet prioritere­r etablering av 2- plankryss innen 5 år i sine budsjettfr­amlegg til Samferdsel­sdeparteme­ntet og Stortinget.» Nå er det altså 8 år siden Statens Veivesen signaliser­te at et kryss skulle stå ferdig innen 5 år, og det er 7 år siden byutviklin­gsstyret godkjente søknad med forutsetni­nger.

Veivesenet følger ikke opp, de har jo fått gjennom det de ønsket - så da kan de som skal til og fra Hellemyr kjøre til Rigekrysse­t eller kommende Grauthelle­ren-krysset, det er jo bare opptil 2,5 kilometer ekstra med ekstra påkjørsel og avkjørsel som belaster allerede kø- belastede E39. Er det kommuneadv­okaten som får oppdraget om å utfordre Veivesenet på manglende oppfølging av vedtak?

Kommunen kan løse problemet. De kan forskutter­e penger til nytt kryss. Saken skal opp i by-og stedsutvik­lingsutval­get 4. mars. Så kan en samtidig følge opp Statens vegvesen. TORE NESET, EBBE BOEL PEDERSEN

Hellemyr Velforenin­g

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ??
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway