Fædrelandsvennen

Spennende strømmepre­mierer

- CATHRINE SORDAL FILMANMELD­ER cathrine.sordal@gmail.com

GENERA+ION» PREMIERE 11. MARS

Serien er skapt av nå 19 år gamle Zelda Barnz sammen med sin far David og Lena Dunham («Girls»), som også står oppført som ansvarlig produsent sammen med Zeldas andre far Ben Barnz.

Prosjektet startet med at Zelda som 15-åring skrev brev til sine fedre fra sommerleir­en hun var på, og avsluttet brevet med: «Forresten, jeg er bifil».

Hennes bror hadde akkurat kommet ut av skapet rett før det. Hun beskriver blant annet interessan­te samtaler rundt middagsbor­det hjemme, og et ønske om å se folk som henne selv, sine venner og sin familie på tvskjermen, i et intervju med Glamour.

Etter flere års jobbing ble resultatet HBO Max-serien «Generation», som følger en gruppe studenter mens de utforsker seksualite­t og tester egne og samfunnets grenser. Hver episode lar oss se situasjone­r fra de ulike studentene­s unike perspektiv.

«ZACK SNYDER’S JUSTICE LEAGUE» PREMIERE 18. MARS

Selv om Zack Snyder står oppført som regissør på «Justice League» (DC Comics svar på Marvels Avengers) som kom i 2017, har han aldri sett filmen. Etter en konflikt med Warner Bros. ble han byttet ut midt i prosjektet.

Joss Whedon tok over og styrte filmen i en helt annen retning som endte med et skuffende sluttresul­tat.

Mens alle konflikten­e pågikk tok Snyders 20 år gamle datter livet sitt, og han trakk seg helt bort i to år for å fokusere på familien sin. Når han startet å jobbe igjen var det nettopp for å hedre datterens minne at han tilslutt ønsket å fullføre den fire timer lange filmen, som nå er dedisert til datteren Autumn.

Inntekter fra filmen skal gå til forebyggen­de arbeid mot selvmord. Snyders versjon ser ut til å bli en ganske annen filmopplev­else enn kinoversjo­nen, og en av de største overraskel­sene er kanskje at han har brakt inn Jared Leto i rollen som Jokeren.

«WONDER WOMAN 1984» PREMIERE 26. MARS

Nok en Warner Bros. film fra DC Comicsuniv­erset. Det er ikke så lenge siden filmen hadde kinopremie­re, men nå blir den snart tilgjengel­ig i Norge for strømming også.

Det er igjen regissør Patty Jenkins bak spakene, og tittelroll­einnehaver Gal Gadot som svinger den magiske lassoen.

Denne gangen foregår handlingen på 80-tallet med alt det tilbehøret en forventer fra den tiden, som magetasker og høyt hår. I tillegg har den masse action og humor.

Og selv om den ikke helt levde opp til forventnin­gene fra den første filmen, er den absolutt underholde­nde.

 ?? FOTO: WARNER BROS. INC ?? Kinoaktuel­le «Wonder Woman 1984» får norsk strømmepre­miere 26. mars.
FOTO: WARNER BROS. INC Kinoaktuel­le «Wonder Woman 1984» får norsk strømmepre­miere 26. mars.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway