Fædrelandsvennen

Fargerik, tøysete og morsom

- CATHRINE SORDAL

«H for Happy»

● Australia 2020

● Familiefil­m

● Regi: John Sheedy

● Manus: Lisa Hoppe, basert på romanen «The Categorica­l Universe of Candice Phee» av Barry Jonsberg

● Aldersgren­se: 9 år

«H for Happy» er en fargerik og morsom familiefil­m, som innimellom blir litt vel tøysete.

Candice (Daisy Axon) er en 12 år tolv år gammel jente. Lillesøste­ren Sky døde i krybbedød og moren er veldig deprimert og går nesten ikke ut av soverommet, og faren sitter stort sett og jobber. På skolen er hun ikke direkte populaer, men hun fortviler ikke av den grunn. Hun har ett eneste mål, og det er å få familien lykkelig igjen. Heldigvis begynner det en ny gutt i klassen. Han sier han kommer fra en annen dimensjon, og da burde jo hennes problemer vaere enkle å løse.

Regissør John Sheedys spillefilm­debut er basert på ungdomsrom­anen «The Categorica­l Universe of Candice Phee» av Barry Jonsberg. Filmen er visuelt nydelig med sterke farger og vakre naturbilde­r. Jeg hadde foretrukke­t å se den i original versjon, for den norske dubbingen blir noe kunstig og virker unødvendig, siden filmen har niårsgrens­e og ikke passer for de aller minste.

Det blir også vel tøysete innimellom, og personene for karikerte sett opp mot det alvorlige bakteppet. Det gjør at vi ikke kommer skikkelig under huden på karakteren­e, og det blir aldri direkte rørende. Men det er mange festlige og underholde­nde scener, som et herlig Dolly Parton og Kenny Rogers-nummer som garantert vil få frem smilet.

 ?? FOTO: DAVID DARE PARKER/STORYTELLI­NG MEDIA ?? Candice er 12 år gammel og prøver å finne en måte å få familien sin lykkelig igjen. Det er et stort ansvar å baere for en liten jente, men hun er mye tøffere enn en skulle tro.
FOTO: DAVID DARE PARKER/STORYTELLI­NG MEDIA Candice er 12 år gammel og prøver å finne en måte å få familien sin lykkelig igjen. Det er et stort ansvar å baere for en liten jente, men hun er mye tøffere enn en skulle tro.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway