Fædrelandsvennen

Lukas (12) hopper jevnlig over 100 meter

Lukas Sandberg fra Fevik vil trolig forbedre sin personlige rekord på 106 meter om kort tid.

- OLE-TOMMY ANDERSEN , trener Sørlandsho­pp

– Jeg er aldri redd når jeg hopper. Bare litt ekstra nervøs når jeg hopper i en ny stor bakke for første gang, sier Lukas.

Han begynte å hoppe allerede da han var tre år gammel og har hele tiden ønsket seg opp i større bakker. Som sjuåring snek han seg opp i 70-metersbakk­en i Hasselbakk­en på samling, selv om han ikke fikk lov. Han har alltid ivret etter å hoppe lenger og lenger, og fikk allerede som 11-åring prøve seg i den største Ol-bakken på Lillehamme­r.

JAKTER STADIG NY PERS

Det er i denne 120-metersbakk­en at han har sin personlige rekord på 106 meter. En rekord som han med stor sannsynlig­het vil forbedre i naer framtid. Lukas har et stort ønske om å hoppe i Holmenkoll­en i løpet av vinteren. Han spiller også fotball, men er klar på at det er lange svev som gir det største kicket:

– Hopping er gøyest. Målet er å bli så god jeg bare kan der, sier han med ettertrykk.

I starten av februar var Lukas i Midtstua i Oslo og trente skihopp. Midtstua er en K-95 bakke som brukes som fast treningsba­kke av Kollenhopp, og flere landslagsh­oppere bruker også bakken mye. Denne helgen var det fine forhold som resulterte i flere hopp over 100 meter.

Lukas’ far Trond Sandberg, som er leder av hoppkomite­en i Agder og Rogaland skikrets, forteller at sønnen har hatt mange fall i bakkene opp igjennom.

KNALL OG FALL

– Noen turer på legevakten har det vaert, men ingen store skader. Han hadde et litt stygt fall i Store Midtstua (K-95), der han gikk rundt i lufta og slo pusten ut av seg i landinga. Men det har aldri vaert noe reservasjo­n av den grunn. Det har vaert bare å gå opp igjen og klemme til igjen. Jeg som står og ser på har nok høyere puls enn ham, sier pappa Trond.

I en tid der hopprenn avlyses på grunn av korona-situasjone­n er Lukas sammen med Øvrebø-gutten Jesper Vasvik (14) to av hopperne som utgjør Agder og Rogalands Skikrets’ kretslag Sørlandsho­pp. I starten av januar hadde disse to ivrige hopperne en samling til Høydalsmo med mye god trening i 90-metersbakk­en i

Huka og mange lange hopp.

Den gode kuldeperio­den som har vaert på Sørlandet gjennom store deler av januar og februar har vaert viktig for at de to ivrige kameratene har fått gjennomfør­t mange gode treninger uten å måtte reise langt på leiting etter bakker å hoppe i.

Guttene trives godt med skihopping, men savner å konkurrere og å reise rundt og møte andre kamerater i hoppmiljøe­t. Men enn så lenge trenes det godt, og det ligger an til en sommer der mange nye personlige rekorder blir satt.

Skihopp er en idrett der det er lett å holde avstand og tenke smittevern. I Øvrebø er det for øvrig mange ivrige rekrutter om dagen, med treninger tirsdager og torsdager. Her har man arrangert flere treninger i vinter med god deltakelse i 60-metersbakk­en.

 ?? FOTO: TROND SANDBERG ?? Lukas Sandberg fra Øyestad IF hoppet over 100 meter for første gang i desember i fjor, her i Lillehamme­r. Siden har han gjentatt den bragden over ti ganger.
FOTO: TROND SANDBERG Lukas Sandberg fra Øyestad IF hoppet over 100 meter for første gang i desember i fjor, her i Lillehamme­r. Siden har han gjentatt den bragden over ti ganger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway