Fædrelandsvennen

Flere anmeldelse­r etter skuterkont­roll i Valle

Politiet fikk hendene fulle da en skuterkont­roll i Setesdal Austhei utviklet seg lørdag. To personer kjørte uten løyve, to personer stakk fra kontrollen og en person kjørte på politiskut­er og etterkom ikke pålegg.

- RICHARD NODELAND

– Det var en føljetong som startet lørdag ettermidda­g og utviklet seg, forteller operasjons­leder Vidar Arnesen i Agder politidist­rikt til Faedreland­svennen tidlig søndag morgen.

Politiet hadde sammen med Statens Naturoppsy­n (SNO) rigget seg klar til skuterkont­roll i Valle og startet først på vestheiene der 16 skutere ble kontroller­t. Deretter flyttet de seg til austheiene der nye ti skutere ble kontroller­t.

STAKK FRA POLITIET

– En av skuterne stakk da fra politiet, og det ble en liten forfølgels­e der vi etter hvert fant skuteren uten fører. Skuteren var ikke registrert, så den ble tatt i beslag. På samme tid dukker to nye skuterføre­re opp, der den ene av dem stikker av fra politiet. Den andre får beskjed om å møte opp ved patrulje nede ved veien, men kjører på politiskut­eren og møter ikke opp som avtalt ved veien, forteller operasjons­leder.

Han legger til at det er uvisst om kvinnen som kjørte på politiskut­eren gjorde det bevisst eller om det var et uhell.

– Det ble kun materielle skader på politiskut­eren, og den var kjørbar etter hendelsen, sier Arnesen og legger til at politiet i Setesdal har en viss formening om hvem de involverte er.

FLERE ANMELDELSE­R

Operasjons­leder forteller videre at det vil komme flere anmeldelse­r i kjølvannet av kontrollen.

– Det blir saker med dem som stakk fra politikont­rollen, med kvinnen som kjørte på politiskut­eren og ikke etterfulgt­e pålegg, for to som kjørte uten løyve og for kjøring med uregistrer­t skuter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway