Fædrelandsvennen

Daland trolig på vei bort fra Start

Jesper Daland spilte ikke mot Haugesund i Starts generalprø­ve. Mye tyder på at han har spilt sin siste kamp for de gule og svarte.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det har vaert interesse for Jesper gjennom hele vinteren. Vi må vaere forberedt på at ting kan skje, sa Start-trener Joey Hard ar son til Faedreland svennen før Starts treningska­mp mot Haugesund søndag ettermidda­g.

F a ed re landsvenne­n v etat Start har vaert i dialog med flere klubber om Daland. Start skal ikke ha kommet til enighet med noen klubb om overgangss­um ennå, men men mye tyder på at klubben er forberedt på å starte seriespill­et neste uke uten talentet. At han sitter på benken mot Haugesund skal vaere på grunn av forhandlin­ger med en eller flere klubber.

– Det er ting som rører på seg. Men at det har vaert interesse er ikke noe nytt, sier Daland selv til Faedreland svennen søndag ettermidda­g.

Han sier følgende om det å bli satt på benken i generalprø­ven.

– Jeg spilte 30 av 30 kamper i fjor og har spilt tre fulle kamper i oppkjøring­en. Så da er det fint å teste andre løsninger. Det var en beslutning vi tok sammen, og det var greit det, sier Daland.

– Det eneste jeg forholder meg til er at jeg skal spille mot Sandnes Ulf kommende lørdag. Så har jeg ambisjoner om å komme meg videre en gang, men om det skjer nå, til sommeren eller om to år får vi bare se, sier Daland.

MOLDE, VÅLERENGA ELLER BENEVENTO?

VG skrev tidligere i uka at Molde har vaert i dialog med Start, fordi de er i ferd med å selge midtstoppe­ren Sheriff Sinyan. Også Vålerenga skal vaere interesser­t i Daland, etter det Faedreland svennen vet.

I tillegg godtok Start et bud fra italienske Benevento tidligere i vinter. Det budet skal ha vaert på rundt 10 millioner kroner. Om det er prisen Start krever nå er usikkert.

Dagbladet skriver at det skal ha kommet inn et bud på Daland fra Molde, og det skal vaere såpass høyt at det vil komme en enighet mellom de to klubbene.

Sportslig leder i Start, Atle Roar Håland, var lite villig til å snakke om Daland da Faedreland svennen snakket med ham i pausen av Haugesund-kampen.

– Det har vaert interesse for Jesper i lang, lang tid, så det lever vi fint med. Du må spørre Joey om hvorfor han ikke spiller, det er han som tar ut laget. Hadde han blitt solgt, hadde han ikke sittet på benken.

– Kan vi slå fast at Daland ikke spiller i Start kommende sesong?

– Nei, det kan du ikke. Jeg kan ikke si noe annet enn at det har vaert stor interesse for han i lang tid.

Daland har selv bekreftet tidligere denne uken at flere klubber er interesser­t.

– Jeg vet det er interesse, ikke nødvendigv­is fra Molde. Det beveger seg litt her og der, sa Daland, som ikke ønsker å forholde seg til overgangss­nakk før det er reelle forhandlin­ger.

– Helt aerlig. Jeg har ikke ønsket å høre om interesse. Det er forskjell på det og at noe faktisk skjer. For det meste er slik interesse ikke noe jeg hører noe om, sa Daland.

Den situasjone­n har åpenbart endret seg nå.

Det store samtaleemn­et før avspark var at Jesper Daland startet på benken. Det meste tyder på at han er på vei vekk fra klubben. Det er ikke Martin Ramsland så sikker på:

– Jeg regner med at han blir. Han kan ikke forlate oss to dager før vinduet stenger, sa Ramsland.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX. ?? Jesper Daland på tribunen mot Haugesund søndag ettermidda­g.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX. Jesper Daland på tribunen mot Haugesund søndag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway