Fædrelandsvennen

Uavgjort med ti mann i general prøven

Start ble redusert til ti mann før pause men fikk rodd i land et uavgjortre­sultat mot eliteserie­laget Haugesund etter solid innsats.

- TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

Mohamed El Makrini ble utvist ti minutter før pause, men Start kjempet seg inn i kampen og gikk til pause med en 1–0-ledelse. I andre omgang utliknet Haugesund, men vertene holdt unna og sikret uavgjort i vårens siste treningska­mp.

– Taklingen var kanskje tøff, men jeg synes ikke det var et rødt kort. Jeg spilte i Skottland i fjor, og der ville de ha hyllet en slik takling, sa Mohamed El Makrini til Faedreland­svennen etter kampen.

Start-trener Joey Hardarson likte ikke at nederlende­ren ble utvist.

– Han må justere seg litt. Vi kan ikke holde på sånn og risikere for mange kort. Det han er vant til fra Skottland, gjelder ikke her – og spesielt ikke i 1. divisjon, sier han.

Martin Ramsland har hatt en oppløftend­e oppkjøring med flere gode prestasjon­er. Spissen noterte seg ikke for scoring mot Haugesund, men spilte en god kamp og jobbet knallhardt på topp.

– Innsatsen er veldig bra, så det er jeg godt fornøyd med. Det var mange som løp for flere enn bare seg selv da vi fikk et rødt kort, sier Martin Ramsland.

«SHAKY» I STARTEN

Haugesund var det førende laget i store deler av første omgangen. Start gjorde flere slurvete feil, og virket ukonsentre­rte i mye av det de foretok seg på banen.

– Det var en shaky start på kampen. Vi var ukomfortab­le med ball, og det var for dårlige initiativ. Det er vanskelig å forklare hvorfor det ble slik, sa Joey Hardarson etter kampen.

Han likte ikke det han fikk se den første halvtimen av sine menn. Islendinge­n var svaert aktiv på sidelinjen, og det var tydelig at han var frustrert over det Start leverte.

Det hjalp heller ikke at Start ble redusert til ti mann før pause. Mohamed El Makrini, som hadde et gult kort fra tidligere, gikk inn i en takling med voldsom kraft. Dommer hadde en god posisjon til situasjone­n, og sendte 33-åringen rett i garderoben.

Men så tok Start noe uventet ledelsen.

Eman Markovic slo inn et innlegg fra venstresid­en, som Haugesund-forsvaret ikke fikk klarert. Ballen havnet i beina til Ramsland som pisket den inn i feltet. Der dukket Mathias Belli Moldskred opp og hamret sørlending­ene i ledelsen fem minutter før pause.

HAUGESUND UTLIKNET

Start åpnet andre omgangen på en veldig fin måte. De gulkledde fra Kristiansa­nd kjempet seg inn i kampen, presset, kriget og mobilisert­e til tross for at de var en mann mindre på banen. Spesielt Martin Ramsland gjorde en stor jobb på topp og var først på det meste.

Etter en time kunne hjemmelage­t ha doblet ledelsen. Marko

vic svinget inn et farlig frispark, som Haugesund-stopper Benjamin Tiedemann headet i egen tverrligge­r og over mål.

Åtte minutter senere fikk Haugesund en utlikning ut av intet. Ballen spratt plutselig deres vei inne i 16-meteren til Start, og Amund Wichne i Start-målet ble for passiv. Det utnyttet gjestenes spiss Alioune Ndour og pirket inn 1-1-målet.

De siste tjue minuttene av kampen var det Haugesund som presset og var farligst. Start ble spilt lave, og Wichne ble nødt til å gjøre et par viktige og gode redninger.

Men Start la ned en stor innsats og sikret til slutt uavgjort.

Lørdag sparkes serien i gang, og Start starter ferden mot Eliteserie­n med kamp mot Ulf Sandnes.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Mathias Belli Moldskred banket Start i ledelsen fem minutter før pause.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Mathias Belli Moldskred banket Start i ledelsen fem minutter før pause.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway