Fædrelandsvennen

Strømselsk­apene må vaere aerlige om hva strømmen koster

Mange aner ikke om den strømavtal­en de har inngått, er god eller dårlig.

- KARI HENRIKSEN, stortingsr­epresentan­t, Arbeiderpa­rtiet ANETTE TRETTEBERG­STUEN, stortingsr­epresentan­t, Arbeiderpa­rtiet

● Komplisert­e prismodell­er gjør dagens mange strømtilbu­d og avtaler umulige å sammenlign­e. Resultat er at folk blir lurt til å betale mer enn de trenger. Nå sikrer et flertall på Stortinget at dette endres. Det er Ap glad for.

Selv om strøm er en vare som burde vaere lik uansett hvem man kjøper den av, er det ikke slik i dag. De mange prismodell­ene gjør tilbudene umulige å sammenlign­e. Dermed har det i stor grad vaert hvor gode salgsavdel­inger strømselsk­apene har, som har vaert utslagsgiv­ende for hvilken strømavtal­e folk velger. Vi vet også at strømselsk­apene, gjerne med små bokstaver nederst i strømfaktu­raen, har endret pris og vilkår på allerede inngåtte avtaler. Dette har gjort situasjone­n svaert uoversiktl­ig og håpløs for folk som faktisk er avhengige av å vite hva de bruker pengene sine på. En fjerdedel av oss vet ikke hva vi betaler i strøm, eller om vi har en god eller dårlig strømavtal­e.

Gjennom flertall i Stortinget sikrer nå Ap, Sp, SV og Frp at det blir slutt på lureriene. Det skal stilles økte krav til strømselsk­apene, der salgs informasjo­n ensom i dager uoversiktl­ig, skal tydeliggjø­res, slik at tilbudene kan sammenlign­es. I tillegg skal det stilles krav til tydelig informasjo­n om hvor lenge et tilbud varer. Viktig informasjo­n om endring i vilkår skal ikke lenger komme som små bokstaver nederst i fakturaen, til fortviling og forvirring for forbrukern­e.

I fremtiden skal du ikke lenger trenge å lure på hva du har kjøpt, eller til hvilken pris, mens strømselsk­apene tjener på min og din forvirring. Vanlige folk skal kunne ta sine valg med utgangspun­kt i fakta, ikke salgstriks. Ap mener at alle fortjener god og tydelig informasjo­n om hva strømmen faktisk koster.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway