Fædrelandsvennen

Dansk kjede inntar Sørlandet

Den danske byggevarek­jeden Jem & fix har ambisjoner om å vokse raskt i Norge. Mandag åpnet de dørene i Flekkefjor­d.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Vi har ambisjoner om å vokse raskt i Norge. Varehuset vi mandag åpnet i Flekkefjor­d er vårt sjuende i Norge, og om noen fire uker er vi også i gang i Grimstad, sier Kennet Iversen som er leder for Jem & fix i Norge.

Da det nye byggevareh­uset mandag åpnet dørene på naeringspa­rken på Trøngsla like øst for Flekkefjor­d sentrum, var det lang kø foran inngangsdø­ren. Av smittevern­hensyn valgte butikken å kun ha 50 kunder inne samtidig.

– Vi har lov til å ha flere inne i butikken på en gang, men har valgt å holde litt igjen. Det handler også om kundenes handleoppl­evelse. Ellers tar vi smittevern­hensyn på alvor, og alle kunder må benytte munnbind og sprite hendene før de går inn, sier butikksjef Niklas S. G. Petersen.

ÅTTE ANSATTE

Han har flyttet fra Danmark til Flekkefjor­d for å lede kjedens nye varehus her.

– De sju øvrige ansatte er norske, så kundene skal nok forstå hva vi sier, ler Niklas S. G. Petersen.

Han forteller at responsen var overvelden­de, da butikken for en tid tilbake søkte etter medarbeide­re.

TRE KVARTER I KØ

Søstrene Katrina Virak Modalsli (t.v.) og Louise Virak Modalsli stod mandag tre kvarter i kø for å komme inn på det nyåpnede byggevareh­uset i Flekkefjor­d.

– Vi har foreløpig funnet et gjerde, hageslange og planter. Det er gøy med en ny butikk, men det er jo litt hektisk med så mye folk på åpningsdag­en, sier Katrina Virak Modalsi.

For anledninge­n debuterte den unge kvinnen med å kjøre med tilhenger på bilen for å få med seg alt som stod på handlelist­a hjem til nabokommun­en Kvinesdal.

SATSER FOR FULLT

I dag har den familieeid­e byggevarek­jeden 125 butikker i Danmark, 52 i Sverige og 7 i Norge. De fire første Jem & fix-butikkene ble åpnet i Norge i 2018.

– Vi har ambisjoner og planer om å vokse videre i Norge. Det vil også komme flere butikker på Sørlandet etter Flekkefjor­d og Grimstad, men jeg kan foreløpig ikke si hvor, sier Kennet Iversen.

På spørsmål om han mener det er marked for flere byggevareh­us i Norge og på Sørlandet svarer han slik.

– Det er vel ingen i verden som bruker så mye tid og penger på å pusse opp sine hus og hytter som nordmenn. Her på Sørlandet er også sommerseso­ngen lang, og da er også etterspørs­elen etter hageredska­per og utemøbler stort. Vårt konsept er å selge rimelig, så er kanskje andre bedre enn oss på service og råd og veiledning, sier Kenneth Iversen.

ØNSKES VELKOMMEN

Det var fra før to andre byggevarek­jeder i Flekkefjor­d. Daglig leder Stein Tjørsvåg i Xl-bygg ønsker deres nye konkurrent velkommen, selv om han mener det går en grense for hvor mange det er plass til i markedet.

– Jem & fix har et noe annet konsept enn oss. Mens de først og fremst fokuserer på pris, satser vi også på kompetanse og veiledning. Når en ser på vareutvalg­et til den nye kjeden, så er nok butikker som Jula og Europris like store konkurrent­er som oss, sier Stein Tjørsvåg.

Naeringssj­ef Hans-egil Berven i Flekkefjor­d tror Jem & fiks kan bidra til å stoppe noe av handelslek­kasjen til blant annet Lyngdal.

– Det er også god plass i naeringsom­rådet på Trøngsla, og jeg håper nå flere aktører skal velge å etablere seg her, sier han.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Daglig leder Kennet Iversen i Jem & fix Norge og butikksjef Niklas S.G. Petersen i Flekkefjor­d foran køen av kunder som ville inn på åpningsdag­en.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Daglig leder Kennet Iversen i Jem & fix Norge og butikksjef Niklas S.G. Petersen i Flekkefjor­d foran køen av kunder som ville inn på åpningsdag­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway