Fædrelandsvennen

Milliondry­ss over Sørlandets Maritime

Sørlandets Maritime videregåen­de skole får 5,2 millioner statlige kroner til driften. I tillegg kommer 3,3 millioner kroner i rent elevtilsku­dd.

- JARLE R. MARTINSEN

– Jeg mener tilskuddet er viktig for å styrke utdannelse av det maritime miljø, ikke bare på Sørlandet, men for hele landet, sier barne- og familiemin­ister Kjell Ingolf Ropstad.

Midlene kommer gjennom revidert statsbudsj­ett som legges fram tirsdag.

Skolens rektor Harald Rønning sier pengene er helt avgjørende nå som de starter opp igjen etter at skolens forrige båt,

MS Sjøkurs, måtte gå i opplag på grunn av for mange feil. Det skjedde sommeren 2019.

MS LOFOTEN KOMMER

Nå har skolen imidlertid anskaffet seg den tidligere hurtigruta MS Lofoten. Den var i drift helt til koronaen kom. Siden har den vaert på en kraftig oppgraderi­ng på et verft i Ålesund.

– Vi regner med at den kommer i begynnelse­n av juli til Kristiansa­nd, sier Rønning.

Kjøpet har vaert mulig gjennom en intensjons­avtale med Hurtigrute­n Cruise AS. Som en del av avtalen skal Sørlandets maritime videregåen­de skole og Hurtigrute­n inngå en egen samarbeids­avtale om opptrening og utdanning av kadetter.

45 ELEVER

Skolen har fått godkjent plasser for 45 elever.

– Nå ble vi godkjente som utdannelse­sinstitusj­on i januar, så vi har ikke hatt all verdens med tid til markedsfør­ing. Men nå er plassene i ferd med å fylles opp, sier han.

Ropstad gleder seg også stort over at skolen nå kommer i drift igjen.

VIKTIG FOR NORGE

– Dette betyr at enda flere av neste generasjon­s sjøfolk kan få utdanning, noe som er viktig for en sjønasjon som Norge, sier han.

 ?? FOTO: HURTIGRUTE­N ?? MS Lofoten har seilt langs norgeskyst­en i mange tiår. Nå skal den brukes som skoleskip av Sørlandets Maritime videregåen­de skole.
FOTO: HURTIGRUTE­N MS Lofoten har seilt langs norgeskyst­en i mange tiår. Nå skal den brukes som skoleskip av Sørlandets Maritime videregåen­de skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway