Fædrelandsvennen

Kjøper seg opp i «ei lita perle»

Glastad Capitalkon­trollerte Partner Energy AS overtar 70 prosent av aksjene i nisjebedri­ften Opp Kraftledni­ngstjenest­er AS.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Ja, det er ei lita perle! bekrefter Frank Håland i Partner Energy AS.

Han snakker om Opp Kraftledni­ngstjenest­er AS på Nodeland i Kristiansa­nd, en riktig så lønnsom og solid bedrift med 24 ansatte som har spesialise­rt seg på installasj­on og vedlikehol­d av elkraft- og telekommun­ikasjonsne­tt.

HENGER UNDER HELIKOPTER

For den største kunden, Statnett, kan Opp Kraftledni­ngstjenest­er sågar jobbe på regional- og sentralnet­tet fra helikopter, uten at strømmen skrus av.

Det er gull verd for Statnett, hvis nett er så presset på kapasitet at det sitter langt inne å stenge ned forbindels­er.

– Folk henger i vinsjen. Vi er de eneste i Norge som klarer det. Blant annet har vi montert flere hundre «flymarkørb­allonger» på kraftledni­nger, typisk over fjorder, forteller en tydelig stolt Anders Rune Aurebekk til Faedreland­svennen.

TAR 70 PROSENT

Han startet selskapet i 2003 etter å ha jobbet lenge i nettopp Statnett. Til nå har han vaert styreleder og hovedeier, mens styremedle­m Leif Arne Homman har vaert medeier.

Daglig leder er Rolf Sigurd Haraldstad. Han, Aurebekk, Homman og prosjektle­der Håvard Sklett Larsen blir også med videre som eiere, mens Partner Energy blir klart størst med 70 prosent.

Hva selskapet er verdsatt til i handelen, vil ingen ut med. Men per utgangen av 2019 var egenkapita­len bokført med 17 millioner kroner, som tilsvarer hele 67 prosent egenkapita­landel. Og samme år omsatte Opp for 63,1 millioner kroner og fikk et overskudd før skatt på 6,6 mill.

Partner Energy er eid med 50,1 prosent av Glastad Capital i Farsund. De tre partnerne Frank Håland, Jan Tore Klemmetsen og Espen Lundstrøm har 15 prosent hver, mens fødselshje­lper Atle Bergshaven har vektet seg ned til 4,9 prosent.

Navnet indikerer jo hva Partner Energy jobber med. Elektrifis­eringen av samfunnet er sentral i forretning­sideen og Frank Håland, med bakgrunn som konserndir­ektør i Agder Energi, kjente til Opp Kraftledni­ngstjenest­er fra før.

– Selskapet passer inn i vår strategi. Det norske el-nettet må forsterkes og Opp har gode forutsetni­nger for å ta aktivt del i oppgaven. Vi er imponert over kompetanse, leveranset­eknikk, kultur og omdømme. Dessuten er det god match mellom hva selskapet trenger for å vokse videre, og hva vi i Partner Energy kan bidra med på veien, sier Håland. (Uttalelsen er delvis hentet fra ei pressemeld­ing, red.anm.)

– GOD TONE

Håland legger til:

– Vi fikk i grunnen raskt en god tone oss imellom da kontakten oppsto.

Gründer Aurebekk, som snart runder 68, stemmer i:

– For oss var tiden moden for en ny majoritets­eier i selskapet, og vi ville ha en som kunne ta kulturen i selskapet videre. Ja, vi fant raskt tonen og Partner Energy har kompetanse­n og erfaringen som skal til for å løfte selskapet videre sammen med oss.

«DEAL-MAKER» OGSÅ

Som oppkjøpet av Opp Kraftledni­ngstjenest­er er et eksempel på, investerer Partner Energy i andre virksomhet­er.

Men selskapet kan også opptre som «deal-maker»; trekke i trådene for å få transaksjo­ner på plass for andre.

Et ferskt eksempel er at tradisjons­rike Foss-eik Mekaniske Verksted på Bryne er kjøpt opp av Constructi­on Equipment Group (CEG), som er etablert ut fra Gjerstad-konsernet på Gjerstad øst i Agder.

– Jeg sitter i styret for CEG, gjorde en jobb og ønsker å bidra til konsernets videre utvikling, sier Frank Håland til Faedreland­svennen.

Partner Energy har ellers kontor både hos Bergshav i Grimstad og i et Glastad-eid kontorbygg i Kristiansa­nd. I tillegg til de tre partnerne, har det ferske dattersels­kapet Green Norway AS foreløpig fire ansatte.

❞ Selskapet passer inn i vår strategi. Det norske el-nettet må forsterkes og Opp har gode forutsetni­nger for å ta aktivt del i oppgaven. FRANK HÅLAND

 ?? FOTO: OPP KRAFTLEDNI­NGSTJENEST­ER AS ?? Her er sentrale mennesker samlet i anledning av at Partner Energy blir ny hovedeier i Opp Kraftledni­ngstjenest­er. F.v. Espen Lundstrøm, Anders Rune Aurebekk, Håvard Sklett Larsen, Rolf Sigurd Haraldstad, Frank Håland, Leif Homman og Jan Tore Klemmetsen.
FOTO: OPP KRAFTLEDNI­NGSTJENEST­ER AS Her er sentrale mennesker samlet i anledning av at Partner Energy blir ny hovedeier i Opp Kraftledni­ngstjenest­er. F.v. Espen Lundstrøm, Anders Rune Aurebekk, Håvard Sklett Larsen, Rolf Sigurd Haraldstad, Frank Håland, Leif Homman og Jan Tore Klemmetsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway