Fædrelandsvennen

By- og stedsutvik­ling i Kristiansa­nd

By- og stedsutval­get (BSU) har hatt noen politiske diskusjone­r om hva som er viktig for at barnefamil­ier skal etablere seg i sentrum av Kristiansa­nd.

-

● SV og MDG ønsker å ta ned antall p-plasser under bakken og øke størrelsen på nye leilighete­r for å få dette til. Høyre mener leilighets­størrelse og å tvinge folk fra å ha bil ikke lokker barnefamil­ier, snarere tvert imot.

At store leilighete­r blir liggende usolgt i bl.a. Byhaven og at alle barnefamil­iene flyttet fra Bystranda borettslag etter få år, stanser ikke SV. Dette handler kun om å tvinge utbyggere til å gå ned i pris, og da vil ifølge SV barnefamil­iene komme. MDG og SV tar grunnlegge­nde feil.

Høyre mener at det er innbyggern­e som best vet hvilken boform, bolig og bosted de vil ha. Det viser de gjennom å leie/kjøpe bolig der de og deres barn selv ønsker å bo. Politikere skal vedta mange nok nye regulering­splaner til å gi denne valgfrihet­en til innbyggern­e. Jeg har aldri sagt det som fvn feilaktig har skrevet at jeg mener, at politikere «heller ikke bør bry seg om boenhetene­s utforming». Min respekt for arkitektur betyr snarere at vi politikere ikke skal tro at dette er noe vi kan.

Lavere pris og økt valgfrihet for hvor barnefamil­ier vil bosette seg handler mer om naerhet til butikk, arbeidplas­s, barnehage, skole, fritidsakt­iviteter og kanskje en egen hageflekk. Viktigst av alt for å få til en lav prisutvikl­ing og et kjøpers marked er at det bygges mange nok boliger. Dette mener alle i eiendomsbr­ansjen, analytiker­e og forskere, selv om SV har et annet svar.

I Oslo bygger MDG/SV alt for få leilighete­r og med feilaktig politisk bestemte minimumsst­ørrelser. SV og MDG vil og vil, men alle erfaringer fra Oslo viser at boligutvik­ling, det får de ikke til.

I Kristiansa­nd har både SV og MDG vaert med i By- og stedsutval­get kun i de siste par årene. Stemmetall­ene viser at de stemmer mot alle regulering­splaner i Søgne. De foreslår i alle nye planer faerre p-plasser under bakken (samtidig som de ønsker redusert gateparker­ing). De vil med andre ord tvinge oss fra å ha den nullutslip­psbilen som snart alle har. De er imot bilen.

Folk kan ikke tvinges. De vil ha nok valgmuligh­eter. De vil selv velge i alle prisnivåer. Mindre utslipp er viktig. Høyre tror samtidig at det å kunne få velge hvor vi vil bo også betyr mye for folk. ODD NORDMO, Høyre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway