Fædrelandsvennen

– Det blir ny musikk fra Abba i år

De fire Abba-medlemmene er gått i studio og jobber på for å spille inn låter til en virtuell forestilli­ng.

- : ARKIVFOTO NTB

Etter 40 år kan det komme ny musikk fra de svenske popgigante­ne.

– Det blir ny musikk i år, det er sikkert, sier Björn Ulvaeus til australske News Corp, som blant annet eier Melbourne-tabloiden The Herald Sun. Ifølge artikkelen har firkløvere­t Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson og Anni-frid Lyngstad møttes regelmessi­g i Stockholm for å diskutere planene fremover.

Om det dreier seg om et godt gammelt comeback eller ikke, det er et definisjon­sspørsmål. Men et Tv-program – samt det hologramba­serte showet «Abbatar», med premiere i London med ny musikk fra bandet for første gang siden 1981 – er i alle fall på tegnebrett­et.

– Vi er virkelig veldig, veldig gode venner, sier Ulvaeus og legger til at følelsen han får når de fire er samlet i studio igjen, for første gang på 40 år, er vanskelig å beskrive. – Men det er veldig sterke bånd mellom oss, framholder han videre i intervjuet.

For noen år siden kunne Abbas manager Görel Hanser bekrefte at det lå an til to nye låter med titlene «I Still Have Faith in You» og «Don’t Shut Me Down» i forbindels­e med «Abbatar» – forstillin­gen der virtuelle versjoner av artistene skal boltre seg på scenen.

– Vi starter i London, så får vi se. Vi vet ikke mer, sier Ulvaeus om showet som er forsinket på grunn av pandemien. Nå er så mange som fem nye låter kommet på plass, men om dette resulterer i et flunkende nytt album også vites så langt ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway