Fædrelandsvennen

Med god avstand seg imellom var denne kvartetten en del av de naer 1000 deltakerne i det fjerde løpet i Terrengkar­usellen.

Glade karusellde­ltakere i Baneheia

- SVERRE LARSEN, Bedriftsid­retten Agder JAN R. HANSEN, Terrengkar­usellen

Etter flere uker med godvaer traff lavtrykken­e blink på de tre dagene man kunne gjennomfør­e sesongens 4. løp, Bankløypa i Baneheia. Vi må gi ekstra stor honnør til de 70 som valgte tirsdagen. De beviste at de tåler det meste. Det ble noe bedre etter hvert, og på avslutning­sdagen var det greie løpsforhol­d, om enn noe kjølig for årstida.

Foreløpig telling viser et deltakerta­ll på hele 987, ikke veldig mye faerre enn forrige uke. Men jenteflert­allet som vi hittil har hatt glapp denne gangen, 479 jenter og 508 gutter.

Milslukere­n fortsetter å trekke flere enn i tidligere sesonger, 210 valgte to runder i denne løypa (21 prosent).

Vi kan fortsatt ikke arrangere tidtakings­puljer. Men flott at så mange ber om å få notert egen tid etter målgang. De beste tidene, uansett alder, hadde følgende løpere:

Av jentene i vanlig løype vant Anne Kari Borgersen

Aina Bjørndal

(14:55), foran 12 år(!) gamle Lisa Mjaaland (15:15), deretter Synnøve Thomassen (16:13), Hilde Furuborg (16:26) og Inger Helen Tørum (16:30).

Hos guttene ble det sterk kniving i teten med Terje Fredriksen (13:05), foran Finn Kollstad (13:13), Tarjei Breiteig (13:24), Finn Terje Uberg (13:25) og Andreas Herstad Dolmen (13:56).

På Milslukere­n ble de beste jentene Anne Kristin Holte (38:32), foran Margaret Anne Heald (38:52), Sarah Kjernlie-johansen og Marte Bue (begge 40:20).

Av guttene var det igjen en sterk tid på Øystein Moe (28:11), foran Jan Askland (28:44), Kristian og Erik Emanuelsen (begge 30:35).

1278 ulike løpere har til nå vaert med på minst ett av løpene. Vi ser fram til fortsettel­sen!

Vi minner om at Walters løype i Baneheia vil vaere merket til gjennomfør­ing fra mandag 10/5 kl. 10 til onsdag 12/5 kl. 18. ● Aina Bjørndal (49), deltaker:

Hvordan har du trent den siste tiden?

– Jeg trener to-tre ganger i uka, og det er litt langkjørin­g

Arild Aurebekk og styrke. Dette er mitt første løp i Terrengkar­usellen. Den er genial, med fleksibelt opplegg og man blir kjent med nye områder.

● Arild Aurebekk (65), deltaker:

Har du fått trent noe i denne perioden som vi har vaert gjennom?

– Ja, og jeg har løpt en del i skogen to-tre ganger i uka. I karusellen løper jeg Milslukere­n relativt ofte. Jeg er veldig godt fornøyd med opplegget.

● Tore Heidenreic­h (68), fra arrangøren og Terrengutv­alget:

Synes du mye aktivitet har gått på sparebluss i disse tider?

– Koronakris­a har gått utover sosiale relasjoner, og det har vaert mange begrensnin­ger. Men vi har nå rundt 1000 karusellde­ltakere i uka. Det er bra, og vi får spredt turer og løp på tirsdager, onsdager og torsdager. Jeg oppfordrer og utfordrer flere bystyrepol­itikere til å delta i karusellen!

 ??  ?? Tore Heidenreic­h
Tore Heidenreic­h
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway