Fædrelandsvennen

Kan bli seriemeste­r fjerde året på rad

I dag kan Vipers bli seriemeste­r når de tar imot Storhamar i Aquarama. Håndballek­spertene peker på to faktorer om Vipers skal klare å kopiere Larviks mangeårige suksess.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

– Det er imponerend­e om Vipers vinner serien. Men samtidig er det forventet. De satser hardt i Champions League og har det beste laget i Norge.

Det sier Viasats håndballek­spert, Gunnar Pettersen til Faedreland­svennen.

Pettersen trente Vipers i 2015/16-sesongen, og var derfor med på den tidligere fasen i Vipers-satsingen.

Siden Pettersens tid i klubben, har Vipers vunnet tre seriemeste­rskap, to Nm-titler og kvalifiser­t seg til to Final four-sluttspill i Champions League.

– Jeg er veldig imponert over satsingen til Vipers. Jeg var jo med i starten der, og hadde ikke trodd at det skulle gå fort før de ble så gode, sier Pettersen.

– De er veldig flinke til å holde konsentras­jonen oppe i seriekampe­ne, selv om de spiller Champions League i helgene. Det har Ole Gustav Gjekstad tatt med seg fra tiden i Larvik, legger han til.

SPÅR LANGVARIG HEGEMONI

Tirsdag kveld kan Vipers altså sikre seg sitt fjerde strake seriemeste­rskap.

Før Vipers vant sin første serietitte­l i 2018, hadde suverene Larvik vunnet hele 13 seriemeste­rskap på rad.

TV 2s håndballek­spert, Bent Svele, mener Vipers er i en strålende posisjon til å gjenskape Larviks vanvittige mangeårige prestasjon.

– Vipers har et strålende utgangspun­kt og kan gjøre det samme som Larvik. Men for at de skal klare det må de jevnlig kvalifiser­e seg for Final four i Champions League. Da kommer Vipers til å vaere attraktive for gode spillere, mener Svele.

CHAMPIONS LEAGUE

Tidligere landslagss­piller og nåvaerende håndballek­spert Karoline Dyhre Breivang vant selv hele 12 seriemeste­rskap med Larvik, før hun la opp i 2017.

Breivang peker på to ting som er viktige om Vipers skal klare å gjenskape Larviks utrolige rekke med seriemeste­rskap på rad: Kontinuite­tsbaerere og jevnlig deltakelse i Final four.

– I Larvik hadde man for eksempel Tonje Larsen som var med på hele reisen. I tillegg var det meg og flere andre spillere som spilte der veldig lenge, sier Breivang

Selv om Breivang var en sentral spiller på Larvik og for Håndballje­ntene, lot hun seg aldri friste til å spille klubbhåndb­all i utlandet.

– I Larvik visste jeg alltid at jeg fikk lov til å kjempe mot de beste lagene i Champions League. Derfor er det også viktig for Vipers at de klarer å vaere i toppen i Champions League hver sesong, slik at de klarer å holde på sine gode spillere, sier Breivang.

USIKKERHET FØR SERIEFINAL­EN

Forrige uke ble det klart at Vipers og Storhamar møtes til seriefinal­e, som spilles i Kristiansa­nd i kveld.

– Vi er veldig glade for at kampen blir spilt, og at vi kan kjempe om et seriemeste­rskap. Med seriefinal­e tirsdag og Nm-finale lørdag er det to gjeve titler vi spiller om, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Faedreland­svennen.

Men Gjekstad innrømmer at han er usikker på hva som venter Vipers. Mens kristiansa­nderne ikke har spilt kamp på en måned, er det hele tre måneder siden Storhamar spilte kamp.

På spørsmål om hvilke forventnin­ger Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen har før kampen, svarer han:

– Jeg har helt aerlig ikke peiling på hvor vi står, eller hva vi kan forvente. Det er vanskelig når vi ikke har spilt en kamp på tre måneder. Enten treffer vi full klaff og får heng på Vipers, eller så blir vi spilt ut av hallen, sier han.

Ved uavgjort vinner Vipers serien på bedre målforskje­ll. Men Heidi Løke og resten av Vipersspil­lerne har en offensiv innstillin­g før seriefinal­en.

– Vi skal vinne. Jeg har troa på at det blir en god kamp, sier linjespill­eren.

● Kampen mellom Vipers og Storhamar kastes i gang tirsdag klokka 19.15 i Aquarama. Du kan følge kampen direkte på fvn.no.

 ?? FOTO: ARTEM GUSEV ?? Tirsdag kan Vipers bli seriemeste­r for fjerde gang på rad. Håndballek­spertene peker på to ting som kan sørge for at Vipers vil klare å gjenskape Larviks utrolige suksess i hjemlig serie.
FOTO: ARTEM GUSEV Tirsdag kan Vipers bli seriemeste­r for fjerde gang på rad. Håndballek­spertene peker på to ting som kan sørge for at Vipers vil klare å gjenskape Larviks utrolige suksess i hjemlig serie.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway