Fædrelandsvennen

Qatar-boikott på feil premisser?

I Fvn fremsetter Johan Frederic Key Berntsen og Joachim Pedersen en rekke udokumente­rte påstander og usannheter om Qatar.

- INGAR EVJE JACOB HAUGMOEN HANDEGARD, leder Kristiansa­nd Venstre

nye lover og er åpne for ytterliger­e forbedring­er. NFF og LO er imot boikott .... fordi de bygger på kunnskap og innsikt, ikke synsing og udokumente­rte påstander.

Sportsvask­ing? Alle land viser sine beste sider ved sports-arrangemen­ter. Som Norge i OL 1994.

Qatar har meklet i flere konflikter, sist mellom USA og Taliban. Qatar deltar ikke i krigen i Jemen. Qatar har siden 2017 vaert utsatt for blokade av Saudi-arabia, Bahrein, De forente emirater og Egypt. Legg saerlig merke til at et av kravene fra disse landene for å oppheve blokaden er å legge ned Al Jazeera – en av verdens beste nyhetsform­idlere. Derfor er boikott av Qatar støtte til de 4 landene. retning av større selskaper, med kraft til å utvikle samfunnet.

Argumentas­jonen som ble brukt av motstander­ne av fusjon i Kristiansa­nd og Drammen er av varierende kvalitet. FRP i Kristiansa­nd argumenter­te med begreper som «salg av arvesølv». I Drammen trakk FRP fram at «det er bedre å vaere en stor fisk i en liten dam». La det vaere klinkende klart, vi selger ikke arvesølvet. En fusjon vil viderefore­dle arvesølvet vårt. Vi kan få til fornuftige og verdiøkend­e løsninger gjennom å samle ressurser og fagmiljøer. Når det kommer holdningen ytret av FRP i Drammen vil jeg bare uttrykke følgende: Det er bedre å vaere en fisk som svømmer i en stor dam, enn en død fisk i en liten dam. Glitre og Agder Energi er to selskaper som matcher hverandre godt størrelses­messig, og det er lagt et godt grunnarbei­d for å få til god fordeling av arbeidspla­sser og fortsatt verdiskapn­ing.

MDG og SV i Kristiansa­nd argumenter­te i all hovedsak med frykten for at man skal miste innflytels­e og regional tilhørighe­t. Denne bekymringe­n er et kjent ekko fra tidligere fusjonspro­sesser. Det er ikke vanskelig å forstå følelsene, men på samme vis som denne frykten ikke var reell da Agder Energi ble født av sammenslåi­ng, er den ikke reell nå. En eventyrlig teknologis­k utvikling og en klimakamp som krever samlede ressurser, peker i retning av mer samarbeid, ikke mindre. Mer av det samme og nostalgi hjelper oss ikke framover, vi blir i beste fall stående stille.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway